2012-10-27 16:55:02
Φωτογραφία για Σαρώνει η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις
Στα επάνω της είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ. Μπορεί η πολιτική της να προκαλεί διαφωνίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όμως στην Γερμανία οι ψηφοφόροι δείχνουν να... συμφωνούν με όσα πράττει. Σε δημοσκόπηση που έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός ZDF το κόμμα της Α. Μέρκελ βρίσκεται σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, αύξησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 39% το ποσοστό τους στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο που πέτυχε η παράταξη από τον Σεπτέμβριο του 2009 λίγο πριν τις εκλογές, στις οποίες επικράτησαν με 33,8%.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), φέρονται να χάνουν δύο ποσοστιαίες μονάδες με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 29%, ενώ οι Πράσινοι αυξάνουν κατά μία μονάδα τη δύναμή τους, στο 13%. Παρόλα αυτά, το ποσοστό του 42% που αθροίζουν τα δύο κόμματα δεν τους εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Μπουντεσταγκ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ούτε η κεντροδεξιά συμμαχία της Μέρκελ, ούτε και η κεντροαριστερή συμπαράταξη της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ικανές να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ