2012-10-28 09:20:10
Φωτογραφία για Wi-Fi ή το 3G στικάκι είναι ασφαλές;
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, γενικά στο θέμα της ακτινοβολίας των κινητών ακόμα ψαχνόμαστε για τις συνέπειες στην υγεία. Εγώ δεν λέω ότι δεν κάνουν κακό αλλά υπάρχουν ακόμα και σήμερα πανεπιστήμια που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποδειχθεί οι βλαβερές συνέπειες του κινητού.

Προσωπικά πιστεύω ότι η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία δεν κάνει καλό. Προσωπικά αποφεύγω τη χρήση του κινητού για ομιλία, χρησιμοποιώ hands free και όχι bluetooth και έχω πετάξει το ασύρματο στο σπίτι όπου χρησιμοποιώ μόνο σταθερά τηλέφωνα. Όσο για υπολογιστή, το καλώδιο είναι κι εκεί καλύτερο αλλά επειδή smartphones και tablets δεν παίζουν με καλώδια, έχω Wi-Fi ανοιχτό 24/7. Το πιο ασφαλές είναι το καλώδιο. Στα σίγουρα. Τράβα ένα καλώδιο από τη πρίζα εκεί που κάθεσαι και σύνδεσέ το. Θα έχεις καλύτερη ταχύτητα στο ίντερνετ και δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγεία. Η Βρετανική Υπηρεσία Υγείας έγραψε σε αναφορά της το 2007 ότι όταν κάθεσαι σε ένα wi-fi hotspot για ένα χρόνο παίρνεις την ίδια ακτινοβολία με ένα 20 λεπτο τηλεφώνημα στο κινητό
. Επίσης η ένταση της ακτινοβολίας του wi-fi είναι 100,000 φορές μικρότερη από το φούρνο μικροκυμάτων που έχουμε σπίτια μας. Οπότε πρακτικά στο ερώτημά σου λέω ότι το Wi-Fi είναι καλύτερο από το 3G. Πολύ καλύτερο. Αλλά δεν παύει να αποτελεί ακτινοβολία. Το καλώδιο δεν το συναγωνίζεται κανείς. Από την άλλη βέβαια πόσα Wi-Fi δίκτυα πιάνεις στην πολυκατοικία σου; Ακόμα κι αν δεν έχεις εσύ, έχουν οι άλλοι. Οπότε επειδή υπάρχει και η χρηστικότητα, μπορείς να κρατήσεις το Wi-Fi, να το τοποθετήσεις μακριά από το υπνοδωμάτιο και να το σβήνεις όταν δεν το χρησιμοποιείς (έχει διακόπτη on/off και όταν το ανοίξεις σε 10 δευτερόλεπτα έχει συνδεθεί οπότε δεν έχεις πρόβλημα).
wiredgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ