2012-10-28 14:50:02
Φωτογραφία για «Στα μαχαίρια» δήμος και έμποροι για το λαρισινό «χωριό του Αϊ Βασίλη»
Συνθήκες «πολέμου» έχουν διαμορφωθεί μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της δημοτικής αρχής.

Αιτία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr, είναι η δημιουργία ενός «χωριού του Άι Βασίλη» στο χώρο της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης, στην πεπατημένη του «Μύλου των Ξωτικών» των Τρικάλων, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνοντας αιφνιδιασμένος από τη δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου κ. Βασίλη Πολυμέρου (φωτό) ο οποίος τόνισε στο onlarissa.gr πως «Είναι αιτία πολέμου μία τέτοια ενέργεια. Θα γίνει μάχη. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καινούριο παζάρι από τον Τζανακούλη. Δε μας ενδιαφέρει η νομιμότητα και η διαδικασία της απόφασης. Μας ενδιαφέρει το συμφέρον των συναδέλφων και της πόλης».

Μάλιστα ο κ. Πολυμέρου κατήγγειλε πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους επικοινώνησαν στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου «δήλωσαν άγνοια» για το θέμα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι η δημοτική αρχή πορεύεται μόνη της.


«ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Απαντώντας στις καταγγελίες, στενοί συνεργάτες του δημάρχου Λαρισαίων εξηγούσαν το Σάββατο στο onlarissa.gr πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα «επ’ ουδενί δεν θίγει τον εμπορικό σύλλογο».

Πρόσθεσαν δε, πως «είναι ένα καθαρά ψυχαγωγικό κέντρο. Είναι μία Disneyland. Στόχος είναι και της πόλης και του επενδυτή να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και να κρατηθεί ο κόσμος στη Λάρισα και τη Θεσσαλία.

Θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θα έχει μόνο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Να σημειωθεί πως ανακοινώσεις για το «χωριό του Αϊ Βασίλη» αναμένοντα τις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr η δραστηριότητα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σε ανακοίνωσή του μετά το δημοσίευμα του onlarissa.gr ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας σημειώνει τα εξής: «Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σχετικά με το θέμα της λειτουργίας χριστουγεννιάτικου παζαριού ή «χωριού του Aη Βασίλη» ή όπως αλλιώς επιθυμεί να το ονομάσει η δημοτική αρχή στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης έχει να ανακοινώσει τα εξής:

Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντελώς αιφνιδιαστικά διαπιστώσαμε τη διενέργεια εργασιών στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

Το άκουσμα της είδησης έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο της πόλης, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι η συγκεκριμένη δράση, η οποία θα περιλαμβάνει και εμπορικές δραστηριότητες και δραστηριότητες καταστημάτων εστίασης, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη χειμαζόμενη αγορά της πόλης, καθώς θα κατευθύνει το καταναλωτικό κοινό στη σκεπαστή αγορά, όπως έχει καταδείξει η εμπειρία χρόνων από το παζάρι του Σεπτεμβρίου.

Η διοίκηση του ΕΣΛ δηλώνει την κάθετη αντίθεσή σε αυτή την προοπτική.

Αν προτίθεται η δημοτική αρχή να διενεργήσει οποιεσδήποτε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ας το κάνει στο κέντρο της πόλης με τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας, βοηθώντας έμπρακτα την τοπική αγορά.

Δηλώνουμε, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη λειτουργία ενός ακόμα «παζαριού» τις ημέρες των γιορτών, και όχι μόνο, στην πόλη μας.»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ