2012-10-28 15:35:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Ζήτησε διακοπή αλλά συνέχισαν να «ρουφούν» από την κάρτα του!
Προσοχή που βάζετε την υπογραφή σας! Ιδιαίτερα όταν σας σταματούν στον δρόμο εταιρείες που υπόσχονται... λαγούς με πετραχήλια (σε σχέση με το αδυνάτισμα) και κάποιες εξ αυτών σας βάζουν και υπογράφετε (άρον άρον μάλιστα) συμβόλαια!

Θύμα μίας τέτοιας εταιρείας έπεσε γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας με δύο καταστήματα στην πόλη ο οποίος τον περασμένο Μάιο επισκέφθηκε ένα τέτοιο «Κέντρο» με σκοπό να αδυνατίσει!

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του όλα όσα του υποσχέθηκαν ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που αντίκρισε όταν προσήλθε στους χώρους του Κέντρου. Γράφει στο εξώδικο που έστειλε: «Δεν προσφέρετε υπηρεσίες σε κάθε πελάτη σας σε αυτόνομο χώρο χωρίς την παρουσία τρίτων και χωρίς να είναι ορατή η παρουσία μου σε τρίτους, δεν προσφέρετε ούτε τις συνθήκες που είχατε υποσχεθεί γι αυτό και αναγκάστηκα να αποχωρήσω. Διαμαρτυρήθηκα για την αντισυμβατική και κακόπιστη συμπεριφορά, κατήγγειλα τη μεταξύ μας συμφωνία και σας κάλεσα να μην κάνετε χρήση της κάρτας μου και να μην παρακρατήσετε ούτε ένα ευρώ. Εσείς εντελώς αυθαίρετα παρακρατάτε ποσό 258 ευρώ».


Κι όμως, ενώ η εταιρεία είχε προειδοποιηθεί από τον πατρινό επιχειρηματία, «τραβούσε» από τον λογαριασμό του χρήματα, και μάλιστα κάθε μήνα!

Ο πατρινός επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην τράπεζα αλλά και στην εταιρεία και βέβαια σε δικηγόρο. Είναι αποφασισμένος να φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους προκειμένου όπως λέει, να προστατευθούν και άλλοι!

Παρέμβαση της ΕΚΠΟΙΖΩ

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής έχει ζητήσει την παρέμβαση της γενικής γραμματεία Καταναλωτή στην αγορά των Κέντρων Αδυνατίσματος ώστε σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβεί σε εποπτεία του χώρου και να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις σε όσους καταστρατηγούν την ισχύουσα νομοθεσία. Η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι μετά από δέκα και πλέον χρόνια προτάσεων και πιέσεων προς τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, εκδόθηκε πέρυσι σχετική Υπουργική Απόφαση με στόχο την προστασία των καταναλωτών από τις αυθαιρεσίες των Κέντρων Αδυνατίσματος ωστόσο οι εν λόγω εταιρείες συνεχίζουν τις απαράδεκτες, παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές τους, είτε εκμεταλλευόμενες την αδράνεια των εποπτικών αρχών, είτε εφευρίσκοντας νέους τρόπους εγκλωβισμού των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα, οι σχετικές παρεμβάσεις της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. έχουν πάρει τη δεύτερη θέση σε πλήθος μετά τις τράπεζες, ξεπερνώντας ακόμα και τον ιδιαίτερα προβληματικό χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ