2012-10-29 11:13:35
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ
Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οδηγείται σήμερα, Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».

 Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο «Κουτί της Πανδώρας», η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων, όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο για να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων.

Σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ ''Βήμα 99,5'' ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, κ. Χάρης Οικονομόπουλος δήλωσε: «Είναι ζήτημα μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος να αποκαλυφθούν στοιχεία τα οποία δεν ερευνήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια».

Όσον αφορά στο σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη, στο άρθρο που συνόδευε τη λίστα, ότι περιέχει ανθρώπους που έχουν κλέψει το ελληνικό κράτος, ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι «υπάρχουν στοιχεία μέσα προφανώς στη λίστα αυτή ανθρώπων οι οποίοι έχουν διασταυρωθεί για φοροδιαφυγή».

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ