2012-10-29 13:45:55
Φωτογραφία για Απειλούνται 9 δισ. ευρώ κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα
Oι σχεδιασμοί του νέου ΕΣΠΑ προβλέπουν κούρεμα των κονδυλίων που θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας την επόμενη 10ετία, της τάξης των περίπου 8 με 9 δισ. ευρώ

Μια μεγάλη απώλεια κινδυνεύει να καταγράψει η ελληνική οικονομία, σε κοινοτικό επίπεδο, αν η κυβέρνηση δεν κινητοποιηθεί άμεσα, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες οι σχεδιασμοί του νέου ΕΣΠΑ προβλέπουν κούρεμα των κονδυλίων που θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας την επόμενη 10ετία, της τάξης των περίπου 8 με 9 δισ. ευρώ.

Αυτό, αν τελικώς υλοποιηθεί, θα αποτελέσει μια κανονική καταστροφή για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, η οποία δεν έχει από πουθενά αλλού να περιμένει ρευστότητα, πέραν της συγκεκριμένης πηγής. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει αλλού αυτά τα λεφτά, με τις πιθανότητες που έχει για να πετύχει το στόχο της να είναι από μικρές έως ασήμαντες.

Ήδη, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αναλάβει πρωτοβουλία να αλλάξει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα μοιρασθούν τα λεφτά της επόμενης 10ετίας, αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος που η χώρα μας ετοιμάζεται να μετρήσει αυτή την τόσο σημαντική απώλεια. Οι πιθανότητες επιτυχίας, όμως, είναι μοιρασμένες, αν και το βασικό όπλο της ελληνικής πλευράς θα είναι η μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, που αναμένεται να παίξει βαρύνοντα λόγο σε αυτή την εξέλιξη.Πηγή: voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ