2012-10-30 09:53:02
Φωτογραφία για Αυξάνονται οι μισθοί στη Γερμανία
Tη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών σημείωσαν οι μισθοί στη Γερμανία τον Ιούλιο, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος... των υπόλοιπων κρατών-μελών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Ειδικότερα, οι μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδό τους από το 3,4% τον Οκτώβριο του 2008.

Οι αυξήσεις των μισθών ξεπέρασαν το ρυθμό του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται περί το 2%, και τροφοδοτούν προσδοκίες ότι οι πολίτες μπορεί να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους τονώνοντας με τη σειρά τους τις εισαγωγές από ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους της Γερμανίας. Εξάλλου, η καταναλωτική δραστηριότητα θεωρείται πυλώνας της οικονομίας της χώρας.

Εξάλλου μια κυβερνητική πηγή δήλωσε σήμερα ότι τα έσοδα του γερμανικού κράτους από τη φορολογία αναμένεται να είναι 7-8 δισ. ευρώ υψηλότερα από ό,τι προβλεπόταν.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία, οι πραγματικοί μισθοί συρρικνώθηκαν 6,3% μεταξύ 2001 και 2009, όταν η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου οι μισθοί δεν αυξάνονταν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ