2012-10-31 00:22:02
Φωτογραφία για CS: 40 δισ. ευρώ στοιχίζει η ελληνική επιμήκυνση-Πως θα καλυφθεί
Στα 40 δισ. ευρώ τοποθετεί το κόστος της διετούς παράτασης της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας η Credit Suisse. Το χρηματοδοτικό αυτό κενό δικαιολογείται και λόγω της... χαμηλότερης ανάπτυξης και των μικρότερων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η τράπεζα, τα 16 δισ. ευρώ, πάντως, μπορούν να καλυφθούν από μια ανακατανομή των κονδυλίων του τρέχοντος προγράμματος και από άλλες εγχώριες πηγές, μειώνοντας το χάσμα της χρηματοδότησης στα 24 δισ. ευρώ.

Πως θα καλυφθεί αυτό κενό; Σύμφωνα με την τράπεζα υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όπως: απευθείας από τους δανειστές, μέσω δανείου ή με ανακατανομή των κονδυλίων του τρέχοντος προγράμματος ή με διάφορων τύπου συμμετοχής του επίσημου δημόσιου τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Credit Suisse, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να καλυφθεί αυτό το κενό και με την έκδοση εντόκων γραμματίων, που έτσι και αλλιώς προβλέπεται από ο πρόγραμμα, αλλά και με τη μετακύλυσε του χρέους (όπως για παράδειγμα έχει η Τράπεζα της Ελλάδας, που θα μπορούσε εξοικονομήσει επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ