2012-03-22 12:22:31
Φωτογραφία για ΔΕΜ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, για τη θέσπιση ενός αυτόματου μηχανισμού που θα βάζει πλαφόν στους φόρους των καυσίμων σε περιόδους μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών τους, δεν θα υλοποιηθεί για δημοσιονομικούς λόγους.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι στη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα, η εφαρμογή της πρότασης αυτής θα ισοδυναμούσε με απώλειες εσόδων τις οποίες δεν μπορεί να αντέξει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης δημοσιοποίησε με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός. Η πρόταση προέβλεπε τη συγκράτηση της τελικής τιμής στην αντλία μέσω της θέσπισης ανώτατου ορίου φόρου.

Εν τω μεταξύ με αφορμή αβάσιμα δημοσιεύματα σε πολλαπλούς δικτυακούς τόπους περί συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, με διευθυντή Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, κ. Κώστα Παπαγεωργίου, που δήθεν προκάλεσε την παραίτηση του τελευταίου επισημαίνονται τα εξής:

Ο κ. Σαχινίδης ουδέποτε συναντήθηκε με τον κ. Παπαγεωργίου και ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε ανάμειξη σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του τελευταίου. 

Αυτό άλλωστε δε θα μπορούσε να έχει συμβεί καθότι ο κ. Σαχινίδης δεν είχε ως Αναπληρωτής Υπουργός καμία αρμοδιότητα στον τομέα των εσόδων, άρα και του ΣΔΟΕ. 

Ως εκ τούτου, τα εν λόγω δημοσιεύματα, που δε στηρίζονται καν σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ψευδή και συκοφαντικά. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ