2012-03-22 12:53:00
Φωτογραφία για Η κρίση μας φέρνει πιο κοντά και η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Διασκεδάστε το με βραδιές καραόκε!
Πάρε λοιπόν πρωτοβουλία και ξεκίνα πρώτη. Βγάλε τον εαυτό σου και τους φίλους σου από την -πιθανότατη- μιζέρια του "πάλι σπίτι;" και οργάνωσε μια βραδιά καραόκε. Ακόμη και να μην ξέρεις να ξεχωρίζεις το ντο από το φα -λέμε τώρα!- θα εκπλαγείς από το πόσο θα διασκεδάσεις.

Βήμα πρώτο Κάνε τη λίστα με τους καλεσμένους σου και φρόντισε να είναι από έξι και πάνω. Θέλει "μπούγιο" το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Μικρόφωνο, ηχεία, τηλεόραση και DVD είναι ο βασικός εξοπλισμός για μια βραδιά καραόκε.

Βήμα δεύτερο: Βρες το υλικό σου. Συλλογές καραόκε μπορείς να βρεις παντού. Από δισκοπωλεία μέχρι βιβλιοπωλεία. Άσε που μπορείς να κατεβάσεις και ό,τι θέλεις από το διαδίκτυο. Όμως, για την πρώτη σου απόπειρα μην ξανοιχτείς. Πήγαινε στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σου και νοίκιασε 2-3 DVD με το είδος της μουσικής που προτιμάς εσύ και η παρέα σου. Ή και όχι μόνο, για πλάκα!


Βήμα τρίτο: Φρόντισε τον εξοπλισμό σου. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα μικρόφωνο και ηχεία, όλα συνδεδεμένα με την τηλεόραση. Και φυσικά ένα DVD player. Αν μάλιστα έχεις κάποιον προτζέκτορα τότε το πράγμα θα γίνει ακόμη καλύτερο αν προβάλεις την εικόνα σε κάποιον μεγάλο τοίχο.

Βήμα τέταρτο: Σημασία έχει η σωστή χωροταξία. Καλό είναι η τηλεόραση να βρίσκεται σε σημείο που θα είναι ορατό από τους πάντες και για να γίνει αυτό ίσως χρειαστεί να μεταφέρεις μερικά από τα έπιπλά σου κατάλληλα. Φρόντισε να τοποθετήσεις το μικρόφωνο στο κέντρο, ώστε κάθε "ερμηνευτής" να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, αλλά άφησε και αρκετό χώρο γύρω γύρω για τον απαραίτητο... τζερτζελέ.

Ίσως στην αρχή είναι λίγο "κρύα" τα πράγματα, αλλά μόλις ζεσταθεί η ατμόσφαιρα η διασκέδαση είναι εγγυημένη με το καραόκε.

Ακόμη και αν κάποιος από τους καλεσμένους δεν είναι και το... χρυσό λαρύγγι, δείξε κατανόηση και ενθάρρυνέ τον. Το παν είναι η συμμετοχή.

Βήμα πέμπτο: Το ποτό βοηθάει, οπότε φρόντισε να έχεις ενημερωμένο το μπαρ σου. Και για φαγητό ενδείκνυται το finger food για να γλιτώσεις τα επιπλέον σερβίτσια που ?αν μη τι άλλο- θα βρίσκονται στα πόδια σας.

Βήμα έκτο: Η μουσική επίσης θα σας βάλει όλους στην κατάλληλη διάθεση οπότε έχε κάτι όμορφο να παίζει από την πρώτη στιγμή στο στερεοφωνικό.

Βήμα έβδομο: Θα σε βοηθήσει πολύ αν έχεις καταγράψει σε λίστα όλα τα τραγούδια που περιέχονται στα DVD που θα "παίξουν", έτσι ώστε ο καθένας να τα δει συγκεντρωμένα και να επιλέξει ανάλογα. Ιδανικά έχε ένα αντίγραφο για τον καθένα. Αλλιώς, 2-3 τουλάχιστον.

Βήμα όγδοο: Αναλαμβάνεις τον ρόλο του συντονιστή και ξεκινάει η βραδιά.

Βήμα ένατο: Για να σπάσει ο πάγος, "ο κλήρος πέφτει στον γενναίο", δηλαδή στον οικοδεσπότη, δηλαδή σε εσένα! Διάλεξε κάτι εύκολο για αρχή και πιάσε το μικρόφωνο.

Βήμα δέκατο: Εννοείται πως όποιος θέλει να συμμετάσχει unplugged, δηλαδή χωρίς μικρόφωνο, μπορεί ανά πάσα στιγμή. Μάλλον όμως αυτό θα γίνει λίγο αργότερα, αφού ζεσταθεί η ατμόσφαιρα και αρχίσετε να τραγουδάτε όλοι μαζί.

Βήμα ενδέκατο: Καθώς θα συνεχίζεται η βραδιά και οι ερμηνευτές θα εναλλάσσονται, θυμήσου να λες και καμιά καλή κουβέντα, ακόμη και αν αυτό που ακούς σου πληγώνει τα αυτιά -για να το πούμε ευγενικά. Στο κάτω κάτω είσαι η οικοδέσποινα.

Βήμα δωδέκατο: Μια ιδέα ακόμη θα ήταν να έχεις φροντίσει να δώσεις και βραβεία στο τέλος της βραδιάς. Άλλο για τον "πιο θαρραλέο" και άλλο για τον "Κακοφωνίξ" φυσικά.

Καλή διασκέδαση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ