2012-11-01 14:04:02
Φωτογραφία για Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας
Εννιά νέα είδη δενδρόβιας ταραντούλας ανακαλύφθηκαν στη Βραζιλία. Τα τέσσερα είδη ανήκουν στο γένος «Typhochlaena», που θεωρείτο εξαφανισμένο.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν πόσο περιορισμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι γνώσεις μας για τη χλωρίδα και την πανίδα του Δάσους του Ατλαντικού στη Βραζιλία.

«Αντί για επτά είδη που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα στην περιοχή, τώρα έχουμε 16», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Rogério Bertani, από το Ινστιτούτο Butantan στο Σάο Πάολο.

Οι δενδρόβιες ταραντούλες ζουν στα τροπικά δάση της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, καθώς επίσης και σε περιοχές της Καραϊβικής.

Σε γενικότερες γραμμές έχουν ελαφρύτερο σκελετό, λεπτότερο σώμα και μακρύτερα πόδια από τα υπόλοιπα είδη ταραντούλας έτσι ώστε να προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον των οικοτόπων τους.

Η μεγαλύτερη επιφάνεια στο τέλος των ποδιών τους τις βοηθά να σκαρφαλώνουν εύκολα, ενώ ο ελαφρύς σκελετός τους τους χαρίζει ευκινησία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το δηλητήριο της ταραντούλας θα μπορούσε να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου.
econews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νοκ άουτ ο Κοντρέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νοκ άουτ ο Κοντρέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ