2012-11-01 17:18:02
Φωτογραφία για Πόσο κινδυνεύουν από τους ανθρώπους τ’ αδέσποτα της Κοζάνης;
Τα πτώματα τεσσάρων σκυλιών εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 29/10 από κατοίκους της Κοζάνης στην περιοχή των Κοίλων κοντά στο πρώην Club Lofos. Βρέθηκαν εκεί νεκρά και μάλλον το ένα έπεσε και θύμα κανιβαλισμού από άλλα αδέσποτα.

Ο Βαγγέλης Λιανάς, μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Κοζάνης «Στοργή», ο οποίος έσπευσε στο σημείο και τράβηξε τις φωτογραφίες επικοινώνησε με το www.zoosos.gr.

Μας εξήγησε, ότι βρήκε τα τρία πτώματα μαζί και το τέταρτο νεκρό σκυλί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα άλλα. Σήμερα - όπως ανέφερε - έκανε και καταγγελία στη Αστυνομία για το συμβάν.

Τόνισε όμως ότι στην χωματερή της περιοχής θάβονται καθημερινά τα αδέσποτα, που εντοπίζονται νεκρά από φόλες σε πολλά σημεία της πόλης. Kουταβάκια τρώνε το κουφάρι μιας κότας.

Αποφασισμένη να προστατεύσει τ’ αδέσποτα από την άγνοια η Ε.Κ.Ε.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη λύσσα, που διοργάνωσε η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρία (Ε.Κ.Ε.) τόσο η πρόεδρος της Κατερίνα Λουκάκη όσο και ο ταμίας της, Θεόδωρος Χιωτάκης, δεσμεύτηκαν, ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε τα αδέσποτα της Κοζάνης να μην υποστούν τα πάνδεινα από την ασχετοσύνη των αρμοδίων.


Ανέφεραν μάλιστα την πρόθεση τους να μεταβούν στην Κοζάνη για να εξηγήσουν σε κτηνιάτρους, κτηνοτρόφους, κυνηγούς, φιλόζωους, δημοτικούς υπαλλήλους και λοιπούς αρμόδιους πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η αντιμετώπιση της λύσσας απαιτεί πρόληψη, εμβολιασμούς και όχι εξόντωση των αδέσποτων. Ένα ζώο, που μπορεί να γαυγίζει, ή να είναι επιθετικό, δε σημαίνει ότι είναι λυσσασμένο.

Θα πρέπει να ελέγχεται, να μπαίνει σε καραντίνα για 15 μέρες και αν είναι υγιές να εμβολιάζεται και να επανεντάσσεται στο φυσικό του περιβάλλον και όχι να εγκαταλείπεται σε ορεινές περιοχές στη μέση του πουθενά.
zoosos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ