2012-11-01 19:10:06
Φωτογραφία για Καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ για την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου στον Πύργο
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καταγγέλλει την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου στον Πύργο κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής απεργίας των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει:

"Η δύσκολη περίοδος που διανύει ο κλάδος και η αγωνιστική του ετοιμότητα για να αποκρούσει τη ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά μας Ταμεία επέβαλαν την ομόφωνη απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών για απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες έφεραν τελικά αποτέλεσμα καθώς η επίμαχη τροπολογία δεν «πέρασε» στη Βουλή.

Μάλιστα τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και νέα πανελλαδική απεργία ενάντια στην αιφνιδιαστική απόπειρα της κυβέρνησης να εντάξει τους Κλάδους Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠYΥ, επιφέροντας με τον τρόπο αυτό ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τους πόρους του κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, οφείλει ωστόσο να καταγγείλει την απαράδεκτη ενέργεια του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου ο οποίος κατά την ημέρα της προχθεσινής πανελλαδικής κινητοποίησης των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προχώρησε στην έκδοση φύλλου δίχως επαγγελματίες δημοσιογράφους.


Σε μια περίοδο όπου πλήττεται βάναυσα ο κλάδος και ο δημοσιογραφικός κόσμος δίνει αγώνα επιβίωσης, ο ιδιοκτήτης της "Πατρίδας" αγνοώντας την προσπάθειά τους για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ, εξέδωσε απεργοσπαστική εφημερίδα προκειμένου να προσφέρει ενημέρωση ...απουσία των δημοσιογράφων.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες στην συνείδηση της κοινωνίας και υποτιμούν την νοημοσύνη του αναγνωστικού κοινού."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ