2012-11-02 00:05:02
Φωτογραφία για Αύξηση εσόδων 9,9% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων
Ο Οκτώβριος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που εμφανίζει αύξηση εσόδων κατά 9,9% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων σε σχέση με το 2011, προκύπτει από... τα στοιχεία των πρώτων πέντε εβδομάδων (24 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου) της εντατικοποίησης των ελέγχων στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η ονομαστική αξία των συνόλου των πωλήσεων (εισιτήρια και κάρτες) του μηνός Οκτωβρίου 2012, παρουσίασε αύξηση κατά 9,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011. H συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στην πώληση εισιτηρίων (15%), ενώ η αξία πωλήσεων των καρτών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

«Το γεγονός αυτό αποδίδεται αποκλειστικά στο μέτρο της ενίσχυσης των ελέγχων από το υπουργείο εφόσον καμία άλλη αλλαγή δεν μεσολάβησε στις αστικές συγκοινωνίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Στο διάστημα (24 Σεπ. – 28 Οκτ.) διεξήχθησαν συνολικά 205 έλεγχοι σε 16 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και συμμετείχαν ημερησίως, κατά μέσο όρο, 21 ελεγκτές από την ΣΤΑΣΥ και 12 από την ΟΣΥ. Συνολικά επιβλήθηκαν 5.585 πρόστιμα αξίας 443.524€. Από αυτά το 3,7% (αξίας 14.826€) εισπράχτηκε επί τόπου ενώ το υπόλοιπο 96,3% καταλογίστηκε επί πιστώσει.

Με βάση τα στοιχεία, το 62% των παραβάσεων αφορούσαν επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο ενώ το 19% δεν επέδειξαν το δελτίο μερικής απαλλαγής. Τα πλαστά εισιτήρια που εντοπίστηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3%.

Στόχος του υπουργείου παραμένει η μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους. Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων θα μπορούσε να αποφευχθεί με μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα. Ειδικότερα, από την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της εισιτηριοδιαφυγής.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ