2012-03-22 15:00:15
Φωτογραφία για Ευθύνες για τις ψευδείς δηλώσεις
του Δημήτρη Συρμάτση Σειρά επαφών και συζητήσεων γίνονται τις τελευταίες ώρες στο δήμο Θεσσαλονίκης για να βρεθεί λύση στο θέμα των ασφαλιστηρίων των απορριμματοφόρων του δήμου.

Ευθύνες και ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χασδάι Καπόν και των εργαζομένων στην καθαριότητα για τις ψευδείς δηλώσεις ατυχημάτων.

Ψευδείς δηλώσεις ατυχημάτων

Με την κατηγορία ότι ο δήμος έκανε ψευδείς δηλώσεις ατυχημάτων η Αγροτική Ασφαλιστική αποφάσισε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με το δήμο.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τα απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν δίμηνης διάρκειας και ξεκινούσε από τις 21 Ιανουαρίου και έληγε στις 20 Μαρτίου.

Η σύμβαση δεν ανανεώθηκε καθώς η Αγροτική Ασφαλιστική κατηγόρησε τον δήμο ότι αθέτησε τους όρους της σύμβασης.

Αυτό αναφέρει στην επιστολή της προς τον δήμο, σύμφωνα πληροφορίες του SPNews και φέρεται να κατηγορεί τον δήμο ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις ατυχημάτων.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο δήμος είχε παρουσιάσει στην ασφαλιστική εταιρία ατυχήματα που έγιναν πριν από τις 20 Ιανουαρίου, μετά από αυτήν την ημερομηνία για να πληρώσει αυτή στους ιδιώτες τα χρήματα.

Ειδικότερα, υπήρξαν ατυχήματα απορριμματοφόρων με ιδιώτες που έγιναν στις 10 και 11 Γενάρη, και δηλώθηκαν από το δήμο ότι έγιναν μετά τις 21 Γενάρη. Όμως στην φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος που είχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες η ημερομηνία έδειχνε την ακριβή ημερομηνία του συμβάντος.

Παράλληλα, η εταιρία φέρεται να υποστηρίζει ότι τα ασφάλιστρα που έδινε ο δήμος ήταν πολύ λίγα σε σχέση με το κόστος των ατυχημάτων.

Ο Καπόν και οι εργαζόμενοι

Ψυχροπολεμικό κλίμα από χθες επικρατεί μεταξύ της αντιδημαρχίας Οικονομικών με τους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Ο κ. Καπόν έριξε τις ευθύνες στους εργαζομένους και μάλιστα διέταξε ΕΔΕ κατά του υπεύθυνου του γραφείου διεκπεραιώσεων αυτοκινητιστικών υποθέσεων του δήμου.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι μιλούν για πρόβλημα συντονισμού και ελέγχου από την αντιδημαρχία Οικονομικών.

Τηλέφωνα από Μπουτάρη

Προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα έχουν ξεκινήσει με προσωπικές παρεμβάσεις τόσο ο δήμαρχος, όσο και έτερα πολιτικά στελέχη του δήμου.

Πληροφορίες του SPNews μιλούν για τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιάννη Μπουτάρη με τον πρόεδρο της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Ζητούν την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.

Ενημέρωσε η εταιρία για τις προθέσεις της;

Παράλληλα γεννιέται η απορία. Η εταιρία όφειλε να ενημερώσει πριν τη λήξη του ασφαλιστήριου συμβολαίου για την πρόθεσή της;

Και αν ναι, το έκανε; Και να το έχει κάνει, η αρμόδια αντιδημαρχία τι έκανε;
spnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια εικόνα ... 10.000.000 likes
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μια εικόνα ... 10.000.000 "likes"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ