2012-03-22 15:30:52
Φωτογραφία για Ελληνίδα γέννησε δίδυμα από διαφορετικό πατέρα!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Την αναγνώριση της πατρότητας για τα δίδυμα που μόλις είχε φέρει στον κόσμο, ζήτησε μια νεαρή μητέρα από τον πατέρα τους. Ο άντρας, που διατηρούσε τις αμφιβολίες του για την πίστη της συντρόφου του, ζήτησε να πραγματοποιηθεί ένα DNA τεστ πατρότητας πριν προχωρήσει στην αναγνώριση των τέκνων με συμβολαιογραφική πράξη.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς Τα δύο παιδιά αν και είχαν γεννηθεί ταυτόχρονα, δεν είχαν «συλληφθεί» ταυτόχρονα. Αν και δίδυμα, μόνο το ένα από τα δύο ήταν βιολογικό τέκνο του άντρα, ενώ το άλλο όχι.

Η «ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση» όπως καλείται, έχει ποσοστό εμφάνισης μιας πιθανότητας στο εκατομμύριο και καταγράφηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα στα εργαστήρια της DNAlogy. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση στην οποία 2 διαφορετικά ωάρια γονιμοποιούνται από 2 σπερματοζωάρια που προέρχονται από 2 διαφορετικούς άντρες και μπορεί να παρουσιαστεί όταν μια γυναίκα έλθει σε επαφή με δύο άντρες σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Λόγω της σπανιότητας του φαινομένου, η ανάλυση επαναλήφθηκε με νέα δείγματα προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία λάθους, τα οποία όμως απλά επικύρωσαν το αρχικό αποτέλεσμα. Παρόμοιες περιπτώσεις, αν και ελάχιστες, έχουν καταγραφεί και παλιότερα στη διεθνή βιβλιογραφία (Τουρκία, Πολωνία, Κροατία, Κίνα κ.α.) ενώ το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό σε άλλα θηλαστικά όπως οι σκύλοι και οι γάτες.

Χρειάστηκε μόνο μια απλή εξέταση DNA, για να αποκαλυφθεί η απάτη αλλά και η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης Πηγή: mnimoniakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ