2012-03-22 15:31:04
Φωτογραφία για Εκλογές; Ποιές εκλογές;
Με τη φράση «κάντε λίγο υπομονή» απάντησε ο Λουκάς Παπαδήμος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια, για την ημερομηνία των εκλογών. Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της, ζητούσε να γίνουν άμεσα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αναβολής τους, καλώντας τον Πρωθυπουργό να σταματήσει «το κρυφτούλι με την ημερομηνία των εκλογών».

Η εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και σημείωσε πως η 29η Απριλίου ή η 6η Μαΐου είναι ημερομηνίες που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.

Κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας. «Είναι», υπογράμμισε, «αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει ελπίδα στον κόσμο και προοπτική στην πατρίδα» και γι αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ζητεί αυτοδυναμία, για να σημειώσει με νόημα ότι το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, αλλά η ακυβερνησία.


Να σταματήσει το κρυφτούλι με την ημερομηνία των εκλογών κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χτες, είναι λαϊκή απαίτηση και έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα, τόνισε και χαρακτήρισε προσχηματικό το φόβο της Πρωτομαγιάς.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθημερινά αποδεικνύουν πως λειτουργούν με γνώμονα τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης. Όπως παρατήρησε ο κ. Ζαφειριάδης, τα δύο μεγάλα κόμματα «περιορίζονται σε μεγαλόστομες ανακοινώσεις, αλλά διστάζουν να υλοποιήσουν τις μεγάλες δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Με την τακτική όμως των καθυστερήσεων επιτείνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης, τη σύγχυση και την ανασφάλεια στους Έλληνες. Δεν δίνουν λύσεις αλλά ούτε και προοπτική στους πολίτες».

Παρούσα στις εξελίξεις τόσο στις εκλογές όσο και μετά από αυτές δήλωσε η νεοσύστατη «Κοινωνική Συμφωνία». Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρόεδρο του κόμματος Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών για να υπάρξει, όπως είπε, δημοκρατική νομιμοποίηση, την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις με στελέχη για την προσχώρησή τους στο κόμμα.

Έτοιμο να κατέβει στις εκλογές όταν αυτές προκηρυχθούν, δηλώνει από την πλευρά του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και ταυτόχρονα διαψεύδει σενάρια για συνεργασίες με άλλα κόμματα, όπως πχ τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμένου.

Το βράδυ της Τρίτης, τέλος, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημοποιήθηκε η πολιτική και εκλογική συνεργασία με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τους κ.κ. Γ. Αμοιρίδη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Ηλ. Θεοδωρίδη, Γ. Παπαμανώλη και Οδ. Βουδούρη. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ