2012-11-04 17:15:04
Φωτογραφία για Έμφραγμα στα κρατητήρια και άθλιες συνθήκες
Το... αδιαχώρητο επικρατεί στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της χώρας. Στα μικρά και ακατάλληλα κελιά που έχουν φτιαχτεί για να κρατούνται για λίγες ώρες ή -έστω- μέρες οι συλληφθέντες πριν οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, σήμερα αναγκάζονται να παραμένουν για μήνες ακόμη και άτομα που έχουν καταδικαστεί και θα έπρεπε να έχουν πάρει τον δρόμο για κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το Έθνος, ο υπερπληθυσμός και η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπουν τη μεταγωγή κρατουμένων στις φυλακές της χώρας. Ακόμη και τα νέα καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν λειτουργούν κανονικά, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο σωφρονιστικό προσωπικό.

Αποτέλεσμα, στα λίγα τετραγωνικά ενός κελιού αστυνομικού τμήματος μπορεί να συνυπάρχουν για μήνες ένας χρεοφειλέτης, ένας εξαρτημένος από ναρκωτικά, ένας μετανάστης που έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο, αλλά και ένας καταδικασμένος για ανθρωποκτονία! Όπως καταγγέλλουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, κάποιοι από αυτούς εκτίουν το σύνολο της ποινής τους στα αστυνομικά τμήματα και μετάγονται στη φυλακή απλώς για να... πάρουν το χαρτί της αποφυλάκισης!


Περισσότερα από 8.000 άτομα κρατούνται σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Από αυτά, τα 1.400 είναι στην Αττική. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τουλάχιστον το 40% αυτών θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι κυρίως ανθρωπιστικά, αφού οι συνθήκες κράτησης περιγράφονται ως απαράδεκτες. Χωρίς πρόβλεψη για φαγητό, καθαριότητα και προαυλισμό, η έλλειψη αερισμού και φυσικού φωτισμού μοιάζουν με... πταίσματα.
TreloKouneli
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (0-0) α μέρος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (0-0) α μέρος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ