2012-11-05 08:48:38
Φωτογραφία για «Καμπανάκι» για τα τμήματα ΤΕΙ του Πύργου
Οι διαδοχικές υπομνήσεις σε πολλές περιπτώσεις δυσλειτουργίας των τμημάτων δεν μπορεί να είναι ασύνδετες, με τις κυβερνητικές προθέσεις για το πλαίσιο των περιορισμών που ετοιμάζονται...

Το «καμπανάκι» για την περαιτέρω λειτουργία των ΤΕΙ στην Ηλεία έχει χτυπήσει ήδη δυνατά, αλλά εξακολουθούμε τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα, να μην του δίνουμε την ανάλογη σμασία!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα μηνύματα που έρχονται, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά και άκρως προειδοποιητικά για την τύχη των παραρτημάτων του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Πάτρας στην περιοχή μας.

Αυτά και μόνο, θα έπρεπε να μας ενεργοποιήσουν, ώστε να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να ενδιαφερθούμε πραγματικά και ίσως με την επιβαλλόμενη διάρκεια, για τη «σωτηρία» των ηλειακών τμημάτων και τη διατήρηση της λειτουργίας τους σε μια υγιή και σαφώς πιο πειστική βάση...

Μέχρι πρότινος, υπήρχε ένας εφησυχασμός αφού στους εκπαιδευτικούς πίνακες... περικοπών της Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης δεν περιλαμβανόταν κανένας προς κατάργηση. Από προχθές όμως, το σχετικό ρεπορτάζ του αθηναϊκού Τύπου, έρχεται για να μας... «προσγειώσει» στην πραγματικότητα!


Το τμήμα Μουσειολογίας τίθεται σε κίνδυνο, έχει προβληματίσει έντονα την αρμόδια επιτροπή του υπ. Παιδείας και δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα ελάχιστα στην Πελοπόννησο, που θα ... «απουσιάσουν» στη συμπλήρωση του νέου μηχανογραφικού δελτίου.

Εκτιμώ ότι δεν θα είχαμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη αν με συνέπεια παρακολουθούσαμε τη λειτουργία του ΤΕΙ και φροντίζαμε από μόνοι μας να διευκολύνουμε την οποιαδήποτε λειτουργία του, συμβάλλοντας (αν και εφόσον χρειαζόταν) σε μια προσπάθεια τροποποίησης ή ακόμη και αλλαγής του γνωστικού αντικειμένου.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σωκράτης Καπλάνης εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει από την πλευρά του τη... διαδικασία αφύπνισης, εκφράζοντας συχνά και τη δική του αγωνία για το μέλλον κάποιων τμημάτων σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας.

Οι διαδοχικές υπομνήσεις του σε πολλές περιπτώσεις δυσλειτουργίας των τμημάτων, με αφορμή τη μη επίλυση του στεγαστικού ζητήματος, τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, τα οικονομικά προβλήματα και εν μέρει την αδιαφορία τοπικών φορέων και παραγόντων, σίγουρα, δεν μπορεί να είναι ασύνδετες με τις κυβερνητικές προθέσεις για το πλαίσιο των περιορισμών που ετοιμάζεται.

Και ευτυχώς που οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων πόλεων στις οποίες φιλοξενούνται σήμερα οι σχολές, αντελήφθησαν άμεσα το τι μπορεί να συμβεί, αντιδρώντας άμεσα και θετικά στην έκκλησή του για κάλυψη λειτουργικών και άλλων μικροδαπανών από τους ίδιους τους Δήμους...

Οι πληροφορίες δε, λένε, ότι σε μια τέτοια σημαντική συνάντηση ειπώθηκαν πολύ περισσότερα πράγματα, όχι και τόσο ευχάριστα για τα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας που όμως δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα Φθάσαμε εξάλλου και στο σημείο εκείνο, που οι σπουδαστές καταγγέλλουν ότι δεν παρέχεται σε όλους δωρεάν σίτιση, ενώ αγανακτισμένος πατέρας «ξέσπασε» λέγοντας ότι θα πάρει το παιδί του από τον Πύργο αφού η λέσχη δεν του δίνει φαγητό απαιτώντας χρήματα!

Με όλα τούτα να έρχονται ως δυσκολίες και αξεπέραστα πράγματι προβλήματα, το ΤΕΙ φαίνεται να βρίσκεται σε «τεντωμένο σχοινί» έτοιμο να σπάσει...

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ