2012-11-05 16:06:03
Φωτογραφία για Διαχρονικό μουσείο πόλης οι αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο
Οριστική η απόφαση για την δημιουργία Αρχαιολογικοί μουσείου στο Μεσολόγγι, χωρίς να υπάρχει κτίριο και με ερωτηματικά για την χρηματοδότηση. Η απόφαση για ο διαχρονικό μουσείο στο Αγρίνιο πάντως φαίνεται πως είναι καλοδεχούμενη

Το θέμα αναδείχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Μεσολογγίου και η εφημερίδα "Γεγονός" στο τελευταίο φύλλο της , παρουσιάζει και τα σχετικά έγγραφα, με τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου στο Μεσολόγγι και την ίδρυση Διαχρονικού μουσείου στις αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο.

Η πρώτη απόφαση (5 Οκτωβρίου) αφορά στην αποδοχή του πρακτικού της Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου και εγκρίνεται η δημιουργία κεντρικού αρχαιολογικού μουσείου στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με τους συγκεκριμένους όρους:

Το κτίριο των αποθηκών Παπαπέτρου, στο Αγρίνιο, να στεγάσει το διαχρονικό μουσείο της πόλης και το κτίριο του πρώην ΚΕΓΕ στο Μεσολόγγι ,να στεγάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο.


Στο Μεσολόγγι, όπως είναι φυσιολογικό η σχετική απόφαση του Υπουργείου, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Τζαβάρα, έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό και γίνεται λόγος για δικαίωση, ενώ πληροφορίες θέλουν την δημοτική αρχή να έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για μελέτες, χρηματοδότηση κλπ

Από τον δήμο Αγρινίου, δεν υπάρχει αντίδραση για την εξέλιξη, αν και πληροφορίες θέλουν να μην είναι και τόσο αρνητικός, αφού εξασφαλίστηκε η απόφαση για την αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου, έστω και με την δημιουργία του διαχρονικού μουσείου. Τέτοια μουσεία λειτουργούν πάντως σε μερικές πόλεις της Ελλάδας.

Η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος πάντως δεν διαφωνεί με την προοπτική αυτή, αντιθέτως μάλιστα, αφού με έγγραφο της από τις 7 Φεβρουαρίου προς τον τότε υπουργό, με κοινοποίηση στην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ζητούσε την δημιουργία του διαχρονικού μουσείου.

"Βασικό ζητούμενο για εμάς είναι πρώτα και πάνω απ'όλα η σωτηρία του κτιρίου των καπναποθηκών Παπαπέτρου, που σήμερα καταρρέει", είναι το αρχικό σχόλιο του προέδρου της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, Νίκου Σκιαδά.

agriniopress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ