2012-03-22 16:16:13
Φωτογραφία για H υποκρισία και ο Ντε Νίρο
του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Τόσα χρόνια ο ρατσισμός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις ΗΠΑ. Οι μαύροι Αμερικανοί υπέφεραν από τις αποφάσεις σε βάρος τους που έπαιρναν οι λευκοί συμπατριώτες του και ακόμη και σήμερα σε κάποια μέρη του Νότου υπάρχουν ζώα (δίποδα) που βρίζουν τους Αφρο-αμερικανούς με τα χειρότερα λόγια.

Στην επίσημη πολιτική, ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων Νιούτ Τζίνγκριτς πέρασε στο άλλο στάδιο αφού κατηγόρησε ουσιαστικά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο για ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος των λευκών κυριών.

O διάσημος ηθοποιός και η σύζυγός του διοργάνωσαν μια βραδιά στη Νέα Υόρκη με σκοπό να μαζευτούν χορηγίες για τον προεκλογικό αγώνα του Μπάρακ Ομπάμα. Η συμμετοχή στη βραδιά κόστιζε 5.000 δολάρια για το δείπνο και μια φωτογραφία με την επίτιμη καλεσμένη Μισέλ Ομπάμα ενώ αν κάποιοι ήθελαν να κάτσουν μαζί με την πρώτη κυρία, έπρεπε να πληρώσουν 25.000 δολάρια.


Οι 90 καλεσμένοι ήταν παρακολούθησαν τον Ντε Νίρο να τους καλοσωρίζει και να κάνει ένα αστείο από μικροφώνου.

«Καλίστα Τζίνγκριτς, Αν Ρόμνεϊ, Κάρεν Σαντόρουμ. Πιστεύετε πραγματικά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για μια λευκή πρώτη κυρία;» είπε ο βραβευμένος ηθοποιός στην εισαγωγή του.

«Όχι», απάντησε το κοινό και ο οικοδεσπότης ολοκλήρωσε με τη φράση «Είναι πολύ νωρίς, σωστά;».

Ο Ντε Νίρο, προφανώς, έκανε χιούμορ αφού τόσα χρόνια μόνο λευκές ήταν οι πρώτες κυρίες εφόσον ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Ο Τζίνγκριτς πάντως θίχτηκε, θεωρώντας το σχόλιο ρατσιστικό και κάλεσε τον Λευκό Οίκο να πάρει θέση.

Αναγκαστικά, και για τους πολιτικά ορθούς λόγους, η υπεύθυνη τύπου της κυρίας Ομπάμα απάντησε δημόσια πως «το σχόλιο ήταν απρεπές».
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ