2012-03-22 16:29:04
Φωτογραφία για Αυξάνεται η τιμή του φυσικού αερίου
Φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών έρχεται να βάλει η απόφαση της Βουλγαρίας να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 12,73% από την 1η Απριλίου. Η νέα τιμολόγηση προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων της χώρας Ανγκελ Σεμερτζίεφ, με αφορμή τη σχετική έκθεση για την τιμή του φυσικού αερίου που τέθηκε προς έγκριση από την αρμόδια αρχή.

 Ο ίδιος υπογράμμισε πως σε περίπτωση που η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου είναι μικρότερη από 12,73%, τότε η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz «θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία».

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου αναμένεται να «πυροδοτήσει» άνοδο της τιμής θέρμανσης από 4% έως και 13% σε όλη τη χώρα, ενώ στην πρωτεύουσα, Σόφια, η τιμή θέρμανσης εκτιμάται πως θα σημειώσει αύξηση 9%, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων "Sofia News Agency".

Ωστόσο, ο κ. Σεμερτζίεφ πρόσθεσε πως η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου κατά 12,73% είναι χαμηλότερη απ’ αυτήν που ζήτησε η εταιρεία Bulgargaz (25%). Δεσμεύτηκε πάντως ότι η Bulgaraz θα παράσχει τις απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου σε όλους τους καταναλωτές. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Βανέσα και η συγγραφή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Βανέσα και η συγγραφή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ