2012-03-22 17:15:06
Φωτογραφία για Έκοψε το χέρι του με πριόνι!
Η ψυχραιμία -και η γνώση- του έσωσαν τη ζωή

Με απίστευτη ψυχραιμία αντιμετώπισε ο 50χρονος Stuart Frain ένα ατύχημα που θα άφηνε τους περισσότερους από εμάς στήλη άλατος. Ο πρώην πυροσβέστης χρησιμοποιούσε ένα επιτραπέζιο πριόνι με το οποίο έκοβε ξύλα ενώ ήταν μόνος του στο σπίτι, όταν από μία λάθος κίνηση το πριόνι έκοψε εκτός από το ξύλο και το χέρι του.

 Με την αρτηρία κομμένη και το αίμα να τρέχει ποτάμι ο 50χρονος άρχισε να τρέχει για να βρει βοήθεια ώστε να καταφέρει να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να πάει στο νοσοκομείο.

 Στο δρόμο βρήκε έναν ποδηλάτη και δύο άνδρες που έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους, οι οποίοι τον βοήθησαν με ένα ραβδί και το λουρί του ενός σκύλου να περιορίσουν πρόχειρα το αίμα.

 Στο σημείο αυτό ο Stuart Frain βρισκόταν μόλις 90 δευτερόλεπτα μακριά από το θάνατο, όπως του είπαν αργότερα οι γιατροί που κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν το χέρι του έπειτα από μία επτάωρη επέμβαση.


 «Αν δεν είχαμε φτιάξει αυτόν τον πρόχειρο επίδεσμο θα είχα πεθάνει», είπε.

 Ο Frain περιέγραψε και την ανατριχιαστική στιγμή του ατυχήματος, όταν από λάθος το πριόνι πήρε και το χέρι του.

 «Ένιωσα κομμάτια από το οστό να εκσφενδονίζονται στο πρόσωπό μου», είπε. Γνωρίζοντας από πρώτες βοήθειες κατάλαβε πως το να σταματήσει την αιμορραγία ήταν πιο επείγον και από το να καλέσει ασθενοφόρο.

 «Ήταν σαν ταινία τρόμου, το χέρι μου κρεμόταν από μία λωρίδα δέρματος», περιγράφει, «πίεσα το σημείο με το άλλο μου χέρι κι έτρεξα για βοήθεια στο πιο κοντινό σπίτι». Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ