2012-03-22 18:43:12
Φωτογραφία για Στο φως ερωτικές επιστολές της Αλεπούς της Ερήμου
Η Αλεπού της... Ερήμου», ο στρατάρχης του Γ' Ράιχ Έρβιν Ρόμελ που πολέμησε αμείλικτα τις συμμαχικές δυνάμεις στη Βόρεια Αφρική κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αθεράπευτα... ρομαντικός.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι ερωτικές επιστολές του, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν σε μια γερμανική εφημερίδα.

Το 1910, όταν ο Ρόμελ ήταν ακόμη χαμηλόβαθμος στρατιώτης, ερωτεύτηκε μια 18χρονη, την Βαλμπούργκα Στέμερ από το Βάινγκαρτεν της νότιας Γερμανίας. Ο μελλοντικός στρατηγός «έπνιξε» την αγαπημένη του στα γράμματα όταν αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή λόγω δουλειάς.

«Είμαι σε τόσο καλή διάθεση, αγαπημένη, σφύζω από ζωή και χαρά επειδή κι εσύ νοιάζεσαι για μένα», έγραψε σε μία από τις επιστολές αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

«Πιθανότατα θα πάρω άδεια στις αρχές Ιουλίου. Θα μπορούσα να έρθω στο Βάινγκαρτεν για οκτώ ημέρες. Τρυφερά φιλιά και χαιρετισμούς, ο αιώνια αγαπημένος σου Έρβιν», συνεχίζει η επιστολή.


Οι ικανότητες του Ρόμελ στη διοίκηση και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε για να ξεγελά τον εχθρό, του χάρισαν το παρατσούκλι «Αλεπού της Ερήμου».

Οι επιστολές αυτές βρίσκονται στα χέρια του εγγονού του Ρόμελ, τον Γιόζεφ Παν. Η μητέρα του, η Γκέρτρουντ, ήταν το νόθο παιδί που απέκτησε ο στρατάρχης από τη σχέση του με τη Βαλμπούργκα. Όταν γεννήθηκε η Γκέρτρουντ ο Ρόμελ είχε ήδη γνωρίσει μια άλλη γυναίκα, τη Λούσι Μόλιν, την οποία αργότερα παντρεύτηκε. Τη χρονιά που γεννήθηκε ο γιος του Ρόμελ και της Λούσι, το 1928, η Βαλμπούργκα αυτοκτόνησε. Ωστόσο ο στρατάρχης διατήρησε την επαφή με την κόρη του.

«Φρόντισε με αγάπη τη μητέρα μου. Συχνά την έπαιρνε μαζί του σε επίσημα ταξίδια και την προσκαλούσε στο σπίτι του», είπε ο Παν που είναι μανάβης στη Βαυαρία.

Το 1944 ο Αδόλφος Χίτλερ υποχρέωσε τον Ρόμελ να αυτοκτονήσει, όταν θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στη συνωμοσία για τη δολοφονία του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα Mercedes-Benz SL65 AMG
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα Mercedes-Benz SL65 AMG
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ