2012-03-22 20:19:03
Φωτογραφία για Χίος: Ναυτικοί απέκλεισαν το λιμάνι του νησιού [video]
Δυναμικό παρόν παρά τις αστοχίες της δημοτικής αρχής Χίου και των υπόλοιπων φορέων, έδωσαν σήμερα το μεσημέρι οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί του νησιού καθώς και πλήθος σπουδαστών από τις ΑΕΝ Οινουσσών και Μηχανικών Χίου, διατρανώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους με την επιχειρούμενη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΥΥ και την άρση του καμποτάζ.

Η επιτροπή των ναυτικών Συκιάδας και Λαγκάδας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος τους ναυτικού κόσμου ήδη από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Βουνακίου. Στην προσυγκέντρωση απεύθυναν αγωνιστικούς χαιρετισμούς οι παλαίμαχοι της θάλασσας ενώ θεαματική ήταν και η συμμετοχή των σπουδαστών των δύο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών με την Μηχανική να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου Ταξιάρχης που εκείνη την ώρα ερχόταν στο λιμάνι ενώ στο τέλος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Απλωταριάς φωνάζοντας συνθήματα κατά του εμπορικού κόσμου που δεν στήριξε τον αγώνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις κινητοποιήσεις έλαμψαν διά της απουσίας τους για μία ακόμη φορά οι δημοτικοί υπάλληλοι καθώς οι μισοί είχαν γεμίσει τις καφετέριες και οι άλλοι μισοί τα καταστήματα της Απλωταριάς, προκαλώντας την αγανάκτηση των ναυτικών.
politischios.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ