2012-11-09 04:41:03
Φωτογραφία για Reuters: Οι δύσκολες επιλογές ΔΝΤ-Ε.Ε. για την Ελλάδα
Στις διαφωνίες που έχουν προκύψει εντός της τρόικας για το ελληνικό χρέος, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Η Ελλάδα έχει μετακινηθεί ένα βήμα μακριά από την χρεωκοπία με την έγκριση των νέων μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο, αλλά το χρέος της ακόμη απειλεί την εθνική κυριαρχία της και οι διεθνείς πιστωτές της δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ούτε πόσο μεγάλο είναι» σημειώνει το Reuters.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου υποστηρίζει ότι οι επιθεωρητές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ βρίσκονται στην Αθήνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον Ιούλιο προσπαθώντας να καταλήξουν εάν η Ελλάδα θα είναι ποτέ σε θέση να ξεπληρώσει όλα όσα χρωστάει.

Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης η διαφορά στους υπολογισμούς του ελληνικού χρέους ανάμεσα στην Κομισιόν και το ΔΝΤ είναι στο 20% με την Κομισιόν να είναι πιο αισιόδοξη στις προβλέψεις της. Αυτό το κενό είναι περίπου 40 δισ. ευρώ.


«Η διεθνής αντιπαράθεσης απειλεί να καθυστερήσει περαιτέρω την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σπρώχνοντας τη χώρα εκ νέου πιο κοντά στη χρεωκοπία» αναφέρει το Reuters.

«Το πραγματικό θέμα είναι τώρα εντός της ίδιας της τρόικας. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν» ανέφερε πηγή της ευρωζώνης στο πρακτορείο ειδήσεων.

«Υπήρχε διαφωνία για τους αριθμούς. Όλοι συμφώνησαν ότι το χρέος θα είναι πολύ πάνω από το 120% του ΑΕΠ αλλά πόσο ακριβώς ήταν κάτι που το ΔΝΤ και τα δύο ευρωπαϊκά τμήματα της τρόικας διαφώνησαν» είπε μία δεύτερη πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις της τρόικας.

«Εάν το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 – ή κοντά σε αυτό το νούμερο μέσα σε μερικά χρόνια της προθεσμίας- το ΔΝΤ μπορεί να πρέπει να αποχωρήσει από το πακέτο διάσωσης στέλνοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη ευρωζώνη σε μία νέα αναταραχή» αναφέρει το Reuters.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ