2012-11-09 12:05:08
Φωτογραφία για Η ύφεση της Γερμανίας!
Ανοιχτά μιλούν πλέον οι αναλυτές για την άμεση απειλή ύφεσης της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης.

Δεν αποκλείεται το επόμενο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης να είναι η Γερμανία, καθώς τα τελευταία στοιχεία από την οικονομία της δείχνουν ότι οι εξαγωγές του Σεπτεμβρίου υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2011 , ενώ ο τομείς των κατασκευών και των υπηρεσιών υποχώρησαν τον Οκτώβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Πτώση σημείωσε και η βιομηχανική παραγωγή, ενώ τα μόνα θετικά στοιχεία ήρθαν από τον τομέα των λιανικών πωλήσεων.

Η κυβέρνηση αναμένει μικρή ενίσχυση 0,8% του ΑΕΠ για το 2013, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο τρίτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη θα είναι οριακή, μόλις στο 0,2% του ΑΕΠ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, «τα στοιχεία δείχνουν καθαρά ότι παρά θα πολύ δυνατά θεμελιώδη, η Γερμανία επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομία» και φυσικά από την ευρωπαϊκή κρίση.


Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η Γερμανία δεν είναι πλέον προστατευμένη από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ενδεικτική είναι και η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα, με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να ανακοινώνουν ανησυχητική μείωση των κερδών τους.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δίχως αμφιβολία η ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη, έχει καταφέρει να οχυρώσει εδώ και καιρό τη Γερμανία από την επέκταση της κρίσης, όμως πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί, καθώς τα μειωμένα εταιρικά κέρδη είναι πολύ πιθανό να φέρουν απολύσεις και αύξηση της ανεργίας.

Εν όψει εκλογών το Σεπτέμβριο του 2013, η Μέρκελ έδωσε παροχές: αύξησε τα επιδόματα και έδωσε επιπλέον χρήματα για τα γονικά επιδόματα, όμως οι αναλυτές ανησυχούν ότι ο μεγάλος «χρηματοδότης» της ευρωζώνης θα παρασυρθεί από τη βαριά ύφεση που θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή.

 defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ