2012-11-09 13:28:03
Φωτογραφία για Ο καθρέφτης «προδίδει» τις καρδιοπάθειες
Μια πιο προσεχτική ματιά στον καθρέφτη, ίσως δίνει απαντήσεις στο ερώτημα αν αντιμετωπίζει κανείς αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρδιακής προσβολής.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δανοί ερευνητές, οι οποίοι, συμπέραναν ότι κάποια βασικά σημάδια γήρανσης θεωρούνται προγνωστικοί παράγοντες για καρδιαγγειακές νόσους.

Η μελέτη, η οποία ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο του American Heart Association, βασίστηκε στην κλινική παρατήρηση 11.000 ανδρών και γυναικών, ηλικίας άνω των 40 ετών.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης οι ερευνητές είχαν εντοπίσει 3.401 περιπτώσεις καρδιοπάθειας και 1.708 περιπτώσεις καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δανών ερευνητών, όσοι είχαν 3 έως 4 σημάδια γήρανσης είχαν 57% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή και 39% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή νόσο.

Τα σημάδια της γήρανσης


Τα σημάδια γήρανσης ήταν η φαλάκρα, η γραμμή μαλλιών που υποχωρεί προς τα πίσω, οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις στο λοβό των αυτιών και οι εναποθέσεις λίπους γύρω από τα μάτια (ξανθέλασμα).

Μάλιστα, το ξανθέλασμα φάνηκε να είναι ο πιο σημαντικός προγνωστικός παράγοντας για καρδιακή προσβολή και καρδιοπάθεια.

Προηγούμενες μελέτες, άλλωστε, έχουν δείξει ότι άνθρωποι με διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη, καθώς και υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους, είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν ξανθελάσματα.

Όσοι, μάλιστα, εμφάνιζαν περισσότερα από ένα σημάδια γήρανσης από τα προαναφερόμενα, είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας ή καρδιακής προσβολής.

medicalnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Εθνική ο Σταφυλίδης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Εθνική ο Σταφυλίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ