2012-11-09 13:20:02
Φωτογραφία για L Echo:Οι Έλληνες εφοπλιστές καλούνται να συνεισφέρουν 140 εκατ. ευρώ
«Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν βρίσκονται πλέον στο απυρόβλητο και περνούν από το ταμείο» αναφέρει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα «L' Echo» Το άρθρο επισημαίνει πως, σύμφωνα με πρόβλεψη του νέου πακέτου μέτρων, οι Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για «φορολογική αποχή», θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ανάκαμψη των ελληνικών δημοσίων οικονομικών με τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ. Ο τομέας της ναυτιλίας, που όπως σημειώνει το άρθρο, απολαμβάνει φορολογική ασυλία και διαθέτει ισχυρή πολιτική επιρροή, θα «περάσει από το ταμείο».

Στον νέο νόμο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση και η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα καθορίζουν με συμφωνία τον τρόπο πληρωμής και το ύψος της συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, με ποσό το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 140 εκατ. ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ανάλογη συνεισφορά στους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες του μεγαλύτερου στόλου παγκοσμίως, αλλά μόνο το ένα τρίτο των πλοίων τους έχει ελληνική σημαία, σημειώνει το άρθρο.

Από τις αρχές της κρίσης, οι εφοπλιστές έχουν κατηγορηθεί για έλλειψη οικονομικού πατριωτισμού, ακόμα και από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας σημειώνει η «L' Echo». Αυτό που δεν αναφέρεται στο άρθρο είναι, ότι ύστερα από διαμαρτυρίες ενός της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αφαίρεσε από την σχετική τροπολογία τον όρο «οικειοθελή» συνεισφορά και έγινε υποχρεωτική.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ