2012-11-09 13:29:45
Φωτογραφία για Κ. Μίχαλος: Αμεση ανάγκη να υπάρξει απόφαση για τη δόση
Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση της επόμενης δόσης και να υπάρξει συμφωνία για μείωση του χρέους επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο του Economist «Είναι άμεση ανάγκη να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος», είπε ο κ. Μίχαλος.

Ανέφερε ακόμη ότι για να αποκτήσει ξανά το τραπεζικό σύστημα πρόσβαση στις αγορές θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και να δοθεί οριστικό τέλος στα σενάρια εξόδου από το ευρώ.

«Έτσι μόνο θα καταστεί εφικτή η επιστροφή καταθέσεων και η άντληση νέας ρευστότητας από τις αγορές, για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις. Διαφορετικά το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας τις θυσίες που έχουν γίνει ως τώρα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ