2012-11-09 19:39:26
Φωτογραφία για Στο καρέ και ο Νόλε!
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ακολούθησε τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά των ATP World Tour Finals στο Λονδίνο, σημειώνοντας την 3η νίκη του στο Group A με 2-0 επί του Τόμας Μπέρντιχ.

Λόγω της απώλειας ενός σετ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άντι Μάρεϊ, δεν είχε εξασφαλίσει 100% την πρόκριση παρά τις δύο νίκες του. Ο Νόλε, όμως, φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, περνώντας στην τελική τετράδα πρώτος και αήττητος, με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο γκρουπ, διώχνοντας το βάρος από πάνω του με το 6-2, 7-6 επί του Τσέχου αντιπάλου του.

Ένα βάρος που μεταφέρεται πλέον στον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος χρειάζεται νίκη επί του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, που ακολουθεί, ώστε να εξασφαλίσει το τρίτο εισιτήριο.

Ο Τζόκοβιτς με καταπληκτικό ξεκίνημα έκανε… φύλλο και φτερό τον Μπέρντιχ, πήρε το προβάδισμα «τελειώνοντας» την υπόθεση-πρόκριση, αφού ήθελε ένα μόνο σετ για να περάσει
. Στη συνέχεια παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί η αναμέτρηση σε τρίτο σετ, αν και ο Μπέρντιχ έφτασε πολύ κοντά. Το πάλεψε ο Τσέχος, ανέβασε την απόδοσή του και έδειξε ικανός να ισοφαρίσει, όταν έφερε το ματς στα ίσια ( 3-3) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (4-3), ωστόσο στο τάι-μπρέικ έχασε κάθε ελπίδα για τη νίκη, όταν ο Τζόκοβιτς έσωσε τρία set points (Ο Μπέρντιχ προηγήθηκε με 6-3!) και έφτασε στο 7-6.

Ο «Νόλε» θα δώσει για 3η φορά στην καριέρα του το παρών στα ημιτελικά, ενώ διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο στη διοργάνωση, μετά το 2008.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ