2012-11-09 19:35:04
Φωτογραφία για Επιστρέφουν τα καπνά στην Αιτωλοακαρνανία;
Προσπάθεια επιστροφής στην παραγωγή του καπνού φαίνεται ότι επιδιώκουν έμποροι αφού σύμφωνα με πληροφορίες προσελκύουν αγρότες για... την επιστροφή της καπνοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλ/νιας.

Μάλιστα, οι πρώτες επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ έχουν καθορίσει και συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα στις 11 Δεκεμβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Στις δεσμεύσεις τους έμποροι και μεταποιητές μιλούν για παραγωγή καπνού τύπου βιρτζίνια με πιθανή τιμή 2,50 με 2,90 ευρώ το κιλό. Ανάμεσα στα κίνητρα που υπόσχονται στους αγρότες είναι ότι θα υπάρξει μια μορφή επιδότησης της τάξεως 0,80 ευρώ το κιλό ενώ θα χρηματοδοτήσουν και την συντήρηση των φούρνων που διαθέτουν οι παραγωγοί και την μετατροπή τους από πετρέλαιο σε πέλετ για καύσιμη ύλη.

Από την πλευρά των παραγωγών τώρα, αν και υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον για επιστροφή στη γνωστή καλλιέργεια του καπνού, υπάρχει έντονη ανησυχία για το αν οι έμποροι θα κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους, με πολλούς να εκφράζουν τις ενστάσεις τους καθώς όπως λένε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποδομών όπως τα αρδευτικά δίκτυα και το κόστος άρδευσης αλλά και την αγροτική οδοποιία.
cityvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ