2012-11-09 20:04:07
Φωτογραφία για Σοκάρει η αδυναμία της Candice Swanepoel
Σάλος προκλήθηκε στο διαδίκτυο έπειτα από ανάρτηση φωτογραφίας του μοντέλου Candice Swanepoel στο προσωπικό της προφίλ στο Twitter, όπου φαίνεται το πολύ αδύνατο κορμί της, λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη επίδειξη των εσωρούχων της «Victoria’s Secret».

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα Mundo, η 24χρονη Νοτιοαφρικανή δείχνει υπερβολικά αδύνατη, την ώρα που πολλοί δίνουν αγώνα με την ανορεξία ή προσπαθούν να προστατεύσουν τους δικούς τους από διατροφικές διαταραχές που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν και στον θάνατο.

Παρότι λοιπόν δίνεται αγώνας και ασκείται σκληρή κριτική σε όσους προβάλουν το εντελώς στρεβλό πρότυπο της ανορεξικής γυναίκας, έρχεται η φωτογραφία του πασίγνωστου μοντέλου με συνοδευτικό μήνυμα «μένουν ακόμα δύο ημέρες για το #VSFashionshow», για να τεθεί υπό συζήτηση για μια ακόμα φορά το σημαντικό ζήτημα της ανορεξίας.

Το ίδιο θέμα βέβαια είχε τεθεί επί τάπητος και μόλις πριν έναν χρόνο έπειτα από τις δηλώσεις της εκρηκτικής Αντριάνα Λίμα, η οποία είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή της στην Daily Telegraph ότι «τις τελευταίες εννέα ημέρες πριν κάθε επίδειξη, δεν τρώω τίποτα στερεό».

Τότε δε, η Swanepoel είχε δηλώσει πως δώδεκα ώρες πριν ανέβει στην πασαρέλα σταματά να πίνει οτιδήποτε. Εντούτοις, παρά τις δηλώσεις και παρά τις φωτογραφίες εμφανών ελλιποβαρών μοντέλων, ακόμα η βιομηχανία της μόδας επιμένει στα ίδια λανθασμένα στερεότυπα.

Πηγή: protothema
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ