2012-11-09 23:11:03
Φωτογραφία για Ο νέος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι λέει πως υποστηρίζει τη χειροτονία γυναικών επισκόπων
Ο Τζάστιν Ουέλμπι, ο διορισμός του οποίου ως αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως υποστηρίζει τη χειροτονία γυναικών επισκόπων, ένα ακανθώδες θέμα που διχάζει εδώ και χρόνια... την Αγγλικανική Εκκλησία.

"Θα ψηφίσω υπέρ και θα ενώσω τη φωνή μου με πολλές άλλες που πιέζουν τη Σύνοδο να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή", δήλωσε ο Τζάστιν Ουέλμπι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο επ' ευκαιρία της ανακοίνωσης του διορισμού του.

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου για να συζητήσει αυτό το θέμα.

Ο απερχόμενος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς, ο οποίος εγκαταλείπει τα καθήκοντά του στο τέλος Δεκεμβρίου, τάσσεται επίσης υπέρ της δυνατότητας των γυναικών να γίνονται επίσκοποι. Ο Ουέλμπι θεωρείται περισσότερο συντηρητικός από τον φιλελεύθερο Ουίλιαμς.


Η Αγγλικανική Εκκλησία της Αγγλίας τάχθηκε υπέρ της χειροτονίας γυναικών ιερέων το 1992.

Η τελετή της επίσημης ενθρόνισης του Ουέλμπι θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρι στις 21 Μαρτίου 2013.

"Ο διορισμός σ' αυτή τη θέση είναι κάτι εξαιρετικό και προκαλεί ενθουσιασμό", δήλωσε ο Ουέλμπι στη συνέντευξη Τύπου. "Είναι κάτι που ουδέποτε είχα φανταστεί", πρόσθεσε ο Ουέλμπι, ο οποίος δεν είναι επίσκοπος παρά μόνον εδώ και ένα χρόνο και χειροτονήθηκε διάκονος το 1992, αφού εργάσθηκε για 11 χρόνια στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ