2012-11-10 03:35:02
Φωτογραφία για Κατασχέθηκαν δέκα τόνοι ξύλα που είχαν κοπεί παράνομα
Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά.

Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα. Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης επικοινώνησαν άμεσα με το δασαρχείο Λαγκαδά και κλιμάκιο δασοφυλάκων μετέβη στο χώρο απ΄όπου κατέσχεσε 10 τόνους ξύλα ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο δεν υπήρχε μηχανοκίνητο όχημα.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης Λαγκαδά, κ.Ευαγγελόπουλος, το δασαρχείο έχει δώσει έγκριση για κοπή ξύλων που προορίζονται για ατομικές ανάγκες, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Εχουμε οριοθετήσει τις περιοχές που επιτρέπεται η κοπή και έχουμε θεσπίσει ως ανώτερο όριο ξύλευσης, τους 3 τόνους. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι καταστρατηγούνται τα όρια και έχουμε ήδη περίπου δέκα κρούσματα λαθροϋλοτομίας» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, που θα υπάρχει απαγόρευση υλοτομίας, πιθανότατα τα κρούσματα να αυξηθούν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ