2012-11-10 04:12:03
Φωτογραφία για Tου αφαίρεσαν τη σφαίρα στο κεφάλι από τη... μύτη
Ο Ουμάντ Φαρούκ υπέστη χειρουργική επέμβαση διάρκειας μίας ώρας στο νοσοκομείο Queen Elizabeth με στόχο να σωθεί η όρασή του.

Ο κορυφαίος ωρυλά Σαχζάντα Αχμέντ αφαίρεσε την σφαίρα με ένα νέο μέσο που επιτρέπει στον χειρουργό να δει καλύτερα και να διενεργεί πράξεις πιο γρήγορα.

Ο κ. Φαρούκ, που σπουδάζει χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Sunderland, τώρα αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο αφ' ότου η οικογένειά του από το Πακιστάν ανέλαβε τα έξοδα της νοσηλείας του.

Είπε: «Είμαι πολύ ευγνώμων για ό, τι έχει κάνει ο κ. Αχμέντ. Οι γιατροί στη χώρα μου είπαν ότι η εγχείρηση ήταν πολύ επικίνδυνη».

«Όταν ήρθα εδώ η σφαίρα ήταν ακριβώς κάτω από το δεξί μάτι μου κάτι το οποίο μου προκάλεσε διπλωπία. Αλλά μετά από χειρουργική επέμβαση την Κυριακή βλέπω τα πράγματα πολύ πιο καθαρά».

Ο εφιάλτης του άρχισε αφ' ότου πέταξε από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Καράτσι για το γάμο του αδελφού του, Σαάντ.


Η στιγμή που θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη οικογενειακή συνεύρευση σύντομα μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν οι αδελφοί, ο πατέρας τους και δύο άλλοι συγγενείς έπεσαν σε ενέδρα στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Σαάντ, 26 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο πατέρας του Ουμάντ, ενώ πυροβολήθηκε με έξι σφαίρες, έζησε.

Ο φοιτητής Οικονομικών εξήγησε:

«Ο πατέρας μου είναι ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας «Αχμαντίγια» στο Καράτσι και η ιεραρχία αυτής της ομάδας έχει στοχοποιηθεί, δεδομένου ότι δεν είναι αναγνωρισμένη θρησκεία στο Πακιστάν.

«Ως αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε στόχοι. Ο αδερφός μου πέθανε επί τόπου. Εγώ χτυπήθηκα με μία σφαίρα στο μέτωπο και δεν μπορούσα να δω ώστε να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είχε γίνει».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ