2012-11-10 07:59:03
Φωτογραφία για Τους 22 έφτασαν οι νεκροί στη Σρι Λάνκα
Τους 22 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών και τους 43 οι τραυματίες από την εξέγερση που εκδηλώθηκε σε φυλακή του Κολόμπο, σύμφωνα... με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της Σρι Λάνκα.

Κατά τις έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών, οι στρατιώτες εντόπισαν τα πτώματα έξι κρατουμένων, που ήλθαν να προστεθούν στους άλλους 16 νεκρούς που καταμετρήθηκαν από τις νοσοκομειακές αρχές, γεγονός που ανεβάζει στους 22 τους νεκρούς.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Νοσοκομείου στο Κολόμπο Ανίλ Ζασίνγκε είχε ενημερώσει πως οι νεκροί είναι 16 και πως οι νοσηλευόμενοι τραυματίες ανέρχονται στους 43. «Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 13 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, τέσσερις στρατιώτες κι ένας περαστικός», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως μεταξύ των τραυματιών από σφαίρες συγκαταλέγεται και ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στις φυλακές υψηλής ασφάλειας Ουελικάντα, οι οποίες ξέσπασαν στη διάρκεια έρευνας των κελλιών για ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα που εισέρχονταν λαθραία, κατέστη αναγκαίο να επέμβει και ο στρατός.

Κρατούμενοι είχαν ανέβει στη στέγη και πυροβολούσαν κατά των στρατιωτών και των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Σποραδικά πυρά ακούγονταν επί τουλάχιστον τρεις ώρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Οι κρατούμενοι κατέβηκαν από τη στέγη μόλις έπεσε η νύκτα και οι αρχές έκοψαν την παροχή ρεύματος.
ΑΜΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ