2012-11-10 10:39:10
Φωτογραφία για Οι «τρικολόρ» εμπνέουν  Κάντε το όπως οι Γάλλοι, συμβουλεύει τους Βρετανούς διπλωμάτες το Φόρεϊν Όφις
Ο τρόπος που οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται το εθνικό συμφέρον φαίνεται να αποτελεί πηγή μάθησης για τους Βρετανούς.

Λονδίνο: Το διπλωματικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πολλά να μάθει από το αντίστοιχο γαλλικό. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ομάδα Βρετανών ειδικών, οι οποίοι ανέλαβαν για λογαριασμό του Φόρεϊν Όφις να βελτιώσουν την εικόνα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Λονδίνο οι διπλωμάτες της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο BBC, το πάνελ των ειδικών περιλάμβανε πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ΜΚΟ.

Ανέλαβαν να συντάξουν το πόρισμά του για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει θέσει ένα στόχο: Το διπλωματικό σώμα της χώρας να γίνει το καλύτερο του κόσμου μέχρι το 2015.

Ο τρόπος που οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται το εθνικό συμφέρον φαίνεται να αποτελεί πηγή μάθησης για τους Βρετανούς.


«Είναι πιο οργανωμένοι σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια να προωθήσουν για παράδειγμα τα γαλλικά οικονομικά συμφέροντα μέσω της διπλωματίας», εξηγεί στο ΒBC ο Σάιμον Φρέιζερ επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας του Φόρεϊν Όφις.

Εν όψει της συνάντησής του με τα μέλη αυτού του πάνελ ειδικών, ο Φρέιζερ εξήγησε ότι στόχος των Βρετανών είναι να κάνουν το διπλωματικό τους σώμα «περισσότερο τολμηρό και ευφάναστο».

«Υπάρχουν πολλές καλές διπλωματικές υπηρεσίες στον κόσμο και οι Γάλλοι είναι μεταξύ αυτών. Το σημαντικό είναι ότι εμείς μπορούμε να μάθουμε από αυτούς, όσο και εκείνοι από εμάς», κατέληξε.

Πηγή: news.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ