2012-11-10 12:49:07
Φωτογραφία για Αχαΐα: Σε χαβούζα έχει μετατραπεί το παλιό ελαιοτριβείο του Αράξου - Απερίγραπτη η κατάσταση καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Σε «χαβούζα» και χωματερή έχει μετατραπεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα το παλαιό ελαιοτριβείο του Αλισσού που βρίσκεται κοντά στην παλαιά εθνική Πατρών Πύργου, λίγα μέτρα πιο κάτω, αριστερά από τα φανάρια του Αλισσού.

Η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο σύμφωνα με καταγγελία δημότη της περιοχής, του κυρίου Λεωνίδα Κωνσταντακόπουλου, είναι απερίγραπτη και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, το παλαιό ελαιοτριβείο και ο περιβάλλων χώρος έχει στην κυριολεξία γίνει χαβούζα όπου ο καθένας αφήνει απορρίμματα διαφόρων ειδών, όπως σακούλες σκουπιδιών από σπίτια αλλά και σίδερα, παλιά άχρηστα αντικείμενα και φυλλώματα και αγριόχορτα από καθαρισμούς οικοπέδων προφανώς.

Για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του συλλόγου του τοπικού διαμερίσματος του Κάτω Αλισσού Νίκος Καραχάλιος και κυρίως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο Δήμο της Δυτικής Αχαΐας κύριος Νίκος Καούρης.


Αυτό που ζητά ο κύριος Λεωνίδας Κωνσταντακόπουλος και οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι το συντομότερο δυνατό να καθαριστεί ο χώρος και να τοποθετηθούν ενδεχομένως κάποιοι κάδοι ώστε να σταματήσουν οι ασυνείδητοι να αφήνουν στο σημείο κάθε λογής σκουπίδια και να φεύγουν ανενόχλητοι.

Το άσχημο όπως μας περιέγραψε ο καταγγέλλων είναι ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το παλιό ελαιοτριβείο του Αλισσού βρίσκονται σπίτια όπου κατοικούν οικογένειες με μικρά παιδιά.

* Επίσης ο ίδιος καταγγέλλων ανέφερε ότι στην Πάτρα στην οδό Θεμιστοκλέους και Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου, υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος που είναι ακαθάριστος εδώ και πολύ καιρό και καλό είναι συνεργείο του Δήμου Πατρέων να επιληφθεί του θέματος ώστε να μην καταντήσει ο χώρος εστία μικροβίων αλλά και πιθανόν συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ