2012-11-10 16:58:07
Φωτογραφία για Στην Βουλή σήμερα οι Περιφερειάρχες για το ψαλίδι στις δαπάνες
Στην Βουλή πάνε σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 7μμ, οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας με σκοπό να συναντήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η δραματική περικοπή πόρων που προβλέπει για τις Περιφέρειες ο υπό συζήτηση προϋπολογισμός και η οποία, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει στην απονεύρωση ή ακόμα και στην κατάργηση της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Στην αποστολή θα συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τα μέλη της συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.

Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο τον θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.


Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα.

Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα ότι επιδιώκει την κατάλυση του θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.

Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία θα υπακούει στη λογική του πολιτικού κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.

Οι Περιφερειακές Αρχές της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.

Το άλλοθι της Τρόικας και των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει είτε την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπαίνει στην ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπαίνει στην ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ