2012-11-10 18:38:22
Φωτογραφία για 2,7% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.

Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.


O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στη Real News, προσθέτοντας πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση». 

Υποστηρίζει πως «τα μέτρα έχουν ήδη καταρρεύσει και δεν υπάρχει πλειοψηφία εφαρμογής τους», ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, εδώ και καιρό».

Θεωρεί τις εκλογές αναπόφευκτες και την κυβέρνηση βραχύβια, καλεί τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα.

Επίσης σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τις πολιτικές εξελίξεις, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του σκληρότερου μνημονιακού πακέτου μέτρων τα τελευταία χρόνια και ένα εικοσιτετράωρο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού της άγριας λιτότητας, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται από μια κλωστή.

Ακόμα δεν έχει δώσει τις απαντήσεις που οφείλει στην ελληνική κοινωνία.

Εκβίαζε για να περάσουν τα μέτρα και έλεγε ψέματα για την καταβολή της δόσης ή μόνο εκβίαζε και την ενέπαιζαν οι δανειστές; Όπως και να έχει, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ουσιαστικά και, κινούμενη από την πρώτη στιγμή στην γραμμή της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο να μιλάνε για εχθρούς της πατρίδας αυτοί που από τη μία περιορίζουν όσο ποτέ το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και από την άλλη ξεπουλάνε όπως-όπως και όσο-όσο τη δημόσια περιουσία, αφαιρώντας εργαλεία γα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τους όρους για βιώσιμη ανάπτυξη.

Μια πολιτικά και ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση, που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος και των κοινωνικών αντιστάσεων, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με νέους δυσβάσταχτους όρους για τις επόμενες γενιές, που θα προέλθουν ως απάντηση στους νέους εκβιασμούς της τρόικας.

Είναι ο λαός εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλει τις εξελίξεις, με τη δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, στηρίζοντας μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, βασισμένη στους άξονες της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της προστασίας των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Απόνερα των νέων μέτρων»

Με αφορμή την συζήτηση για τον «προϋπολογισμός του 2013» στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, σε σημερινή ανακοίνωση του επισημαίνει:

Στην πρόσφατη ομιλία μου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Προϋπολογισμός 2013»  απαρίθμησα,  συνοπτικά είναι αλήθεια, τα κύρια και καίρια σημεία επί του προϋπολογισμού στα οποία πολύ εύστοχα τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, οι εκτιμήσεις  του οποίου επαληθεύονται καθημερινά. 

Πρόκειται πράγματι για ένα εμπεριστατωμένο κείμενο μέσα από το οποίο αποκαλύπτονται μπροστά μας ένα προς ένα τα στοιχεία εκείνα που προδικάζουν την  θλιβερή αποτυχία του προς ψήφιση προϋπολογισμού. 

Είναι πράγματι μια εξαιρετική και εμπνευσμένη θα έλεγα τοποθέτηση. 

Δηλώνω ότι όλα όσα περιέχονται σε αυτό το κείμενο τα ενστερνίζομαι και αυτά καθορίζουν και την τελική μου θέση σε σχέση με τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό!!! 

Προφανώς όλοι καταλάβατε  ότι αναφέρομαι στην περυσινή τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό και για την ομιλία  ενός άλλου Αντώνη Σαμαρά, συνονόματου του σημερινού Πρωθυπουργού, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. 

Για να βρείτε τι έλεγε  τότε ο νυν Πρωθυπουργός θα χρειαστεί να ψάξετε στο αρχείο σας. Για να βρείτε όμως με τι διαφωνούσε τότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Θα το βρείτε στο σχέδιο του προϋπολογισμού που έχετε μπροστά σας ο οποίος, για να χρησιμοποιήσω δικά του λόγια «διέπεται δυστυχώς από την ίδια λογική με τους τρεις προηγούμενους», στην παρούσα περίπτωση με τους τέσσερις προηγούμενους. 

Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με αναδρομές στο πρόσφατο παρελθόν του οποίου όλοι έχετε προσωπική γνώση ούτε να αναφερθώ στο τι θα πρέπει να γίνει. 

Η απαρίθμηση αυτών που πρέπει να γίνουν και της φιλοσοφίας που πρέπει να έχει ο προϋπολογισμός είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου. Άλλωστε είναι οι μόνοι που έχουν και την αρμοδιότητα και την αποστολή να κάνουν αυτό που πρέπει. 

Εμείς οι υπόλοιποι στο Κοινοβούλιο μόνον να τους ελέγξουμε μπορούμε.  Βέβαια, και αυτό πράγματι αποτελεί μυστήριο, αν και γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει και είναι και οι πλέον αρμόδιοι να το κάνουν, δεν το κάνουν. 

Η υπεύθυνη λοιπόν Κυβέρνηση της χώρας κατέθεσε έναν προϋπολογισμό βασισμένο στα μέτρα που προχθές ψήφισε η Βουλή, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να πετύχει τους βασικούς του στόχους. Και αυτό βεβαίως δεν είναι μόνον δική μου άποψη. Είναι εκτίμηση του συνόλου των εγκύρων αναλυτών και οικονομολόγων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια παγκοσμίως αξιολογείται ως ανέφικτος. 

Οι μόνοι διεθνώς που διατείνονται ότι είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2013, είναι  ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Πρωθυπουργός. Αξιοθαύμαστοι  γιατί με ιδιαίτερη εμμονή υπερασπίζονται ως σωστό αυτό που όλοι οι άλλοι, σε όλον τον κόσμο βλέπουν ως λάθος. Βεβαίως είναι εύκολο να επιμένει κανείς σε κάτι ιδίως αν δεν έχει να χάσει τίποτα. Μόνον εμείς έχουμε να χάσουμε.  Αν αποδειχτεί ότι πράγματι έχουν λάθος ούτε ο κ. Στουρνάρας θα φύγει από Υπουργός  ούτε ο κ. Σαμαράς θα φύγει από  Πρωθυπουργός. 

Θα συνεχίσουν να είναι αυτό που είναι, θα εξαγγείλουν νέα χειρότερα μέτρα και θα κατηγορούν τον λαό και όσους δεν τον ψηφίσουν ότι αυτοί φταίνε για τον εκτροχιασμό των οικονομικών. Το είδαμε και προχθές στην συζήτηση για τα μέτρα το είχαμε δει και παλαιότερα στις αλλεπάλληλες αποτυχίες των προϋπολογισμών του ΠΑΣΟΚ. 

Τότε αποτύγχανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρεόυ και έφταιγε η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν συνέπραττε μαζί τους, ή γιατί δεν ψήφιζε αυτά που εν τέλει  ψηφίζονταν. 

Αυτή η αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία φτώχειας, μιζέριας και καταστροφής που μας παρουσίασαν ως προϋπολογισμό της χώρας και ζητούν από την Εθνική Αντιπροσωπεία  να την καλύψει με το κύρος της δεν υπηρετεί κανέναν εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό  και οικονομικό στόχο. 

Είναι μια αλληλουχία λογιστικών εγγραφών  καταχωρημένων με την αφελή αντίληψη,  ότι αρκεί να κάνουμε κάποιους υπολογισμούς, να τους καταχωρίσουμε και αυτόματα θα προσαρμοσθεί η πραγματικότητα στις επιθυμίες μας. 

Είναι η λογική που ακούσαμε να επαναλαμβάνεται ως κύριο επιχείρημα στην προχθεσινή συζήτηση για τα  μέτρα. 

«Πιστεύετε ότι εμείς θέλουμε να κόψουμε τις συντάξεις; θέλουμε εμείς να  τινάξουμε στον αέρα τις εργασιακές σχέσεις; θέλουμε εμείς να οδηγήσουμε τον λαό στην μιζέρια ;». Ποιος ενδιαφέρεται για το τι θέλετε κύριοι;  

Σημασία έχει αυτό που κάνετε. Τις ζωές των Ελλήνων δεν τις κατέστρεψαν οι προθέσεις σας αλλά οι πράξεις και οι παραλείψεις σας. 

Υποτίθεται ότι αυτός ο ανέφικτος προϋπολογισμός αποτελεί αναγκαίο βήμα για την έξοδο της χώρας από τον καταστροφικό κατήφορο. Απαραίτητο βήμα για να αποφύγουμε μια άτακτη χρεωκοπία που θα σημαδέψει πολλές γενιές Ελλήνων. Για να ξεφύγουμε από το θνησιγενές και να μεταπηδήσουμε στο βιώσιμο. Είναι έτσι; 

Ότι και να ισχυρίζεται η κυβέρνηση, είναι γνωστή άλλωστε η συγκρουσιακή της σχέση  με την αλήθεια, τα γεγονότα είναι διαφορετικά. Μόλις στις 6/11/2012 δημοσιεύτηκε δήλωση του κ. Σόιμπλε στην Σύνοδο των Υπουργών οικονομικών του G20 στο Μεξικό. «Δεν έχουμε βρει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα» είπε. 

Με άλλα λόγια δεν γνωρίζουμε προς τα πού πρέπει να κινηθούμε. Ότι κάνουμε, όλες οι θυσίες που υφίσταται ο Ελληνικός λαός, η φτώχεια και η ανέχεια, η κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, η διάλυση της κοινωνίας, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ο εξευτελισμός των Βουλευτών της συμπολίτευσης από την ηγεσία της, όλα αυτά δεν οδηγούν σε βιώσιμη λύση. 

Δεν ξέρουμε τι οδηγεί σε βιώσιμη λύση. 

Μέχρι να το βρει ο κ. Σόιμπλε. η Κυβέρνηση εντέλλεται  να  συνεχίσει την πορεία της εξαθλίωσης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και σήμερα στο πλέον επίσημο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων την DW που σας διαβάζω απόσπασμα του:

" Επισήμως, η Κομισιόν χαιρετίζει δια στόματος του εκπροσώπου της την έγκριση από το κοινοβούλιο του πακέτου των περικοπών. 

«Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως ένα σημαντικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο` Κόνορ.

Ωστόσο, η έγκριση του πακέτου δεν συνιστά εγγύηση για την εκταμίευση της δόσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, καθώς παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού. Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να συζητηθούν».

Όλη η επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης για την ανάγκη υπερψήφισης των μέτρων τινάζεται στον αέρα μέσα σε 24 ώρες. Τίποτα λοιπόν δεν είναι σίγουρο. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν ήταν ένα βήμα προς μια πορεία που δεν γνωρίζει κανένας, πολύ περισσότερο η κυβέρνηση, αν οδηγούν στην σωτηρία ή στην πλήρη απαξίωση. Δεν ξέρουμε που πάμε. Ο προυπολογισμός υποτίθεται ότι έχει ένα στόχο μόνον που ομολογημένα δεν ξέρουμε αν είναι ο σωστός ή λάθος στόχος. Σε αυτή την πορεία προς το πουθενά με μοναδικό βέβαιο αποτέλεσμα  την τιμωρία και την εξόντωση του Ελληνικού λαού δεν πήρα εντολή από αυτούς που εκπροσωπώ και λογοδοτώ   να είμαι συνοδοιπόρος και για τούτο θα καταψηφίσω τον προϋπολογισμό.
  
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ