2012-11-10 19:58:08
Φωτογραφία για FlashBack Greek Song!!!
Σειρά σήμερα στο flashback να αναφερθούμε σε μια από τις πιο σύγχρονες λαικές ερμηνεύτριες της εποχής που διανύουμε..

Μια αναμφισβήτητα σπουδαία καλλιτέχνης που την αρχή έκανε δειλά-δειλά γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η Πέγκυ Ζήνα ή αλλιώς Καλλιόπη όπως ονομάστηκε από τους γονείς της γεννήθηκε στην Αθήνα Η καταγωγή της είναι από τα Γιάννενα και το χωριό Συταρία. Από 5 χρονών αρχίσε μαθήματα πίανου και έκανε μαθήματα χορου Jazz.

Αποφοίτησε από την Jeanne D' Ark (Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς) Συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου (από θεατρικές μέχρι χορωδίες) Μετά το σχολείο δούλεψε στο θέατρο μετά από οντισιόν στο Βαγγέλη Σειλινό σε

μουσικοχορευτική παράσταση στο Δελφινάριο.

-Αμέσως μετά ξεκίνησε η καριέρα της ως τραγουδίστρια. Δούλεψε χωρίς δίσκο δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή .

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφορεί στα τέλη του 1995 και έχει σουξέ ενα τραγούδι που τότε είχαν σχολιαστεί πολύ τα λόγια του .


-Κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο "Ανέβαινες" σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά. Στη συνέχεια συνεργάζεται στο LIDO με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο. Κυκλοφορεί ένα cd single με τέσσερα κομμάτια με τίτλο "Τι θ'ακούσω ακόμα", προπομπός του τρίτου δίσκου που κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2000, σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, από την νέα δισκογραφική της εταιρεία NITRO MUSIC.

-Το φθινόπωρο του 2001 κυκλοφόρησε το CD "Ένα χάδι" που είναι ανεξήγητα μία από τις καλύτερες δουλειές της Πέγκυς.

-Στην συνέχεια συνεργάζεται ύστερα από πρόταση του Θάνου Καλλίρη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision το 2002. Η Πέγκυ δέχεται με χαρά να ερμηνεύσει το κομμάτι.

Το Φεβρουάριο του 2002 η Πέγκυ λαμβάνει μέρος στον τελικό για την επιλογή τραγουδιού για την Eurovision. Το τραγούδι ονομαζόταν "Love is a wonderful thing", όμως ακόμα και αν η Πέγκυ ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση δεν πέτυχε τον στόχο της και βγήκε 2η αφήνοντας στην πρώτη θέση τον Μ.Ρακιτζή με το τραγούδι "Σ.Α.Γ.Α.Π.Ω".

-Το τραγούδι "Love is a wonderful thing" την απογείωσε στην κυριολεξία και η Πέγκυ γνώρισε την αγάπη του κόσμου. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Γίαννης Πάριος του οποίου η συνεργασία με την Πέγκυ είχε σχολιαστεί πάρα πολύ χάρισε 3 τραγούδια στην Πέγκυ που ετοίμαζε το νέο της CD με τίτλο "Βρες έναν τρόπο" και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2002. Η επιτυχία που γνώριζε ήταν τεράστια, γέμιζε καθημερινά τις "Μάσκες" που εμφανιζόταν. Το καλοκαίρι έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού εμφανιζόταν μόνη της στα "Αστέρια" της Γλυφάδας. Οι εμφανίσεις της έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού έγινε η μόνη τραγουδίστρια που κατάφερε να σπάσει το 'φράγμα' των 100 εμφανίσεων στα 35 χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού.

-Μετά από 5 χρόνια στην NITRO η Πέγκυ αλλάζει δισκογραφικό "Σπίτι" και μετακομίζει στην MINOS-EMI, το 2003. Από την νέα δισκογραφική της εταιρία κυκλοφόρησε το πέμπτο της CD με τίτλο "Μαζί σου" όπου πολύ γρήγορα έγινε χρυσό. Το CD αυτό στην κυριολεξία απογείωσε την Πέγκυ με τραγούδια που ακούστηκαν και ακούγονται πολύ όπως : Μαζί σου, Είμαι καλά, Δυστυχώς κτλ. Το "Μαζί σου" ήταν το πρώτο CD της Πέγκυς που έγινε πλατινένιο τον Ιανουάριο του 2004.Οι συντελεστές αυτού του καταπληκτικού CD ήταν : Γιώργος Μουκίδης, Έυη Δρούτσα, Ηλίας Φιλλίπου, Στέλιος Χρόνης, Γιώργος Καφετσόπουλος, Πέτρος Ίμβριος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αλέξης Σέρκος.

-Το άλμπουμ της επανακυκλοφορεί με 3 bonus track. Δύο ντουέτα με τον Ν.Βέρτη ("Χανόμαστε & "Είμαστε χώρια") και ένα τραγούδι που έγινε διασκεύη του Tarkan Dudu "Δεν αξίζεις". Το καλοκαίρι εμφανίστηκε μαζί με τον Θάνο Πετρέλη τον Νίνο και την Αποστολία Ζώη στην "Πύλη Αξιού", το χειμώνα μετακόμισε στην Αθήνα όπου εμφανιζόταν στο "Apollon" (Λ.Συγγρού και Αμφιθέας, Αθήνα) μαζί με τον Ν.Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη και την Αποστολία Ζώη. Το σχήμα ήταν ένα από τα καλύτερα του 2004 και είχε σαρώσει στην νυχτερινή Αθήνα.

-Στις 17 Ιουνίου του 2004 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της "Ματώνω", πάρα πολύ γρήγορα έγινε χρυσό. Η πλατίνα δεν άργησε να'ρθει καθώς τον Ιανουάριο του 2005 έγινε πλατινένιο. Η Πέγκυ συνέχισε με συναυλίες το καλοκαίρι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, τον Σεμπτέμβριο με Οκτώβριο ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη, μαζί της ήταν οι Φίλοι Για Πάντα και άλλοι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές.

-Στην συνέχεια, η Πέγκυ κατέβηκε στην Αθήνα και εμφανίζεται και πάλι στο "Apollon" μαζί με τον Κώστα Καραφώτη και τον Νίνο. Δεν άργησε να'ρθει καθόλου το ντουέτο της με τον Κώστα Καραφώτη που ακούει στο όνομα "Στης ζωής τα μονοπάτια". Έτσι αφού έγινε το ντουέτο, επανακυκλοφόρησε και το "Ματώνω".

-Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005 κυκλοφόρησε ο έβδομος δίσκος της Πέγκυς με τίτλο "Νόημα", σε στίχους και μουσική του Γιώργου Θεοφάνους μια πολυσυζητημένη συνεργασία που ήταν όντως με ΝΟΗΜΑ... Μέσα από τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου μας έδειξε πως της πηγαίνουν πολύ και άλλου είδους τραγούδια...Έπειτα από κάποιους μήνες κυκλοφόρησε και το "Νόημα plus" με 3 video klips -Μετά από ένα χρόνο και κάτι ήρθε και ο όγδοος δίσκος της Πέγκυς μας με τίτλο "Ένα" που πραγματικά για άλλη μια φορά την απογείωσε ...ένα δίσκος που συνδυάζει ερωτικές μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια που πραγματικά αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό της. Το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου η Πέγκυ μας ανέβηκε Θεσ/νίκη σε μια συνεργασία έκπληξη με τον Χρήστο Δάντη.!

-Τέλη Νοεμβρίου περιμένουμε τον νέο της δίσκο όπου είναι ένα πολυσύλεκτο cd........ανυπομονούμε!!!

-Και τώρα ας μιλήσω για την προσωπική της ζωή Η Πέγκυ είναι ένα ανθρωπάκι που άμα δεν την πειράξεις δεν σε πειράζει. Λατρεύει πάρα πολύ την μητέρα της την κ.Στέλλα Χρυσηκοπούλου, όπου πολλές φορές γίνεται και η δασκάλα της σε ορισμένα δύσκολα λαικά τραγούδια, μιας και η ίδια έχει πολύ πείρα πάνω στο τραγούδι. Επίσης λατρεύει πάρα πολύ τους φίλους της και τους συνεργάτες της. Πολύ δύσκολα θα ακούσει κάποιος να μιλάει άσχημα η Πέγκυ για κάποιο άτομο, είναι ένα άτομο με άπειρη υπομονή και καλοσύνη.

Απο τα τραγούδια που δεν περηφανεύεται και τόσο που υπάρχουν στην συλλογή της αλλά που χάραξε την δική του πορεία στην συγκεκριμένη δεκαετία...

Θυμόμαστε σήμερα το σουξέ....

Καλλιτέχνης: Πέγκυ Ζήνα

Δίσκος:   Πέγκυ Ζήνα - 1995 

Vdclp: Αν Πάς Με άλλη
 mygreekfm
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ