2012-11-10 21:43:11
Φωτογραφία για Όταν οι αριθμοί μας προδίδουν…!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

                         

Στις όντως δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η μαγική λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ πάλλεται στα χείλη όλων και στροβιλίζεται σε κάθε συζήτηση, οικογενειακό ή δημόσιο προβληματισμό. 

Την οραματίζεται ο μεμονωμένος άνεργος, την αποζητά ο εργαζόμενος, την φαντασιώνεται ο συνταξιούχος, την σχεδιάζει η επιχείρηση, την υπόσχεται η πολιτεία.

         

Γύρω από τον μαγικό αυτό όρο περιπλέχτηκε η κοινοβουλευτική επιχειρηματολογία των ημερών για την ψήφιση ή μη του επώδυνου κι εν πολλοίς άδικου πακέτου μέτρων και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή βράδυ για την ψήφιση ή μη του προϋπολογισμού. Οι κυβερνώντες ομνύουν στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ ως αρχή εκκίνησης της οικονομίας κι οι αντιπολιτευόμενοι την απαρνιούνται ως αιτία νέων δεινών για την πολύπαθη ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στην προσμονή των μεν και την άρνηση των δε εξαντλείται ο δημόσιος προβληματισμός.


        

Και τούτα συμβαίνουν όταν σύμμαχοι και δανειστές, φίλοι κι αντίπαλοι προχωρούν ακόμα πιο βαθειά. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς νέο κούρεμα αποφαίνεται πομπωδώς κι επί μακρόν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις προσχωρούν στην άποψη αυτή ο επίτροπος Ρεν  κι ο γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε. Υψηλοί τεχνοκράτες της κεντρικής τράπεζας στο Βερολίνο δεν μπορούν να μην παραδεχτούν τη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών. Ο δε επανεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος έθεσε μετεκλογικό του στόχο ένα νέο haircut του ελληνικού δημόσιου χρέους ως προαπαιτούμενο για ομαλοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.   

         

Οι εν λόγω, συνδέουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ από το κατά πόσον θα καταστεί διαχειρίσιμο η μη το ελληνικό χρέος. Γνωρίζουν ότι ποσά χρημάτων που δεν κατευθύνονται στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ, απλά διογκώνουν το ήδη αφηνιασμένο χρέος.

       

Είναι όντως εθνικά οδυνηρό, εκτός συνόρων να διευρύνεται ο προβληματισμός και να πολλαπλασιάζονται τα σχέδια για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας κι εντός να βαυκαλιζόμαστε με τη δόση των 31,5 δις που θα επουλώσει μεν τραύματα των τραπεζών από το PSI, θα ξεπληρώσει δόσεις ομολόγων αλλά ουδόλως θα δρομολογήσει ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

     

Οι εξ αλλοδαπής, αργά ή γρήγορα, θα κουρέψουν το χρέος για να εξυπηρετήσουν σε επόμενο στάδιο τη δική τους εξαγωγική αγορά.

       

Ποιο θα είναι το δικό μας σχέδιο για την εθνική μας ανασυγκρότηση…??? Πάνω σ αυτό οφείλουν να συγκλίνουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πέρα από την όποια επιμέρους κομματική τακτική…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ