2012-11-11 00:44:59
Φωτογραφία για Δούρου: Αυτός είναι ένας τριτοκοσμικός προϋπολογισμός
"Αναξιόπιστο και επικίνδυνο”, χαρακτήρισε στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, τον... προϋπολογισμό του 2013 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, στη Β' Αθήνας, Ρένα Δούρου.

“Ένα κείμενο αναξιόπιστο γιατί στηρίζεται σε ανακριβή στοιχεία, υποεκτιμώντας, για παράδειγμα την ύφεση και βάζοντάς την στο 4.5%, ενώ έγκριτοι διεθνείς οργανισμοί, εντός κι εκτός Ελλάδας, την ανεβάζουν σε πάνω από 7% - για παράδειγμα η Citygroup την τοποθετεί στο 10%”, τόνισε η βουλευτής.

“Ένα κείμενο άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία μας, γιατί είναι αντιαναπτυξιακό, άδικο και ταξικό, καθώς υλοποιεί σχεδόν την πλειοψηφία των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος”. “Ενός προγράμματος- λαιμητόμου για κάθε οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό δικαίωμα.

Ένα άκρως επικίνδυνο κείμενο που μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, που ξεθεμελιώνει τα συστήματα υγείας και παιδείας, που απαξιώνει κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.

Ένα κείμενο που αν υλοποιηθεί, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση, ύφεση, ακόμη μεγαλύτερο, μη βιώσιμο χρέος. Και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, φτώχεια, απόγνωση σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες”.

Η Ρ. Δούρου επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί ακριβώς τα αντίθετα από αυτά τα οποία επαγγέλλεται: “Οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ και απειλεί την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης, οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη κρίση με μείωση του ΑΕΠ κατά 7.5%, με συρρίκνωση των δημοσίων εσόδων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών”.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ