2012-11-11 10:00:08
Φωτογραφία για Επίσημα οκτώ οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ
Οκτώ είναι τελικά τα επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν προσφορές για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:-Η κοινοπραξία των Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)

-Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international

-Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)

-Το βρετανικό fund BC Partners

-Το αμερικανικό fund TPG Capital

-Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)

-Το Fund Triple Five World Group Properties Limited

-Και το Third Point LLC

Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης μελετούν τις υποβληθείσες προτάσεις και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υποβάλουν την εισήγησή τους προς το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ιωάννης Εμίρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας και την εμπιστοσύνη της στη χώρα, παρά τη δύσκολη συγκυρία. O αριθμός και η ποιότητα των επενδυτικών προτάσεων δείχνει εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ».
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πικάντικο καταϊφι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πικάντικο καταϊφι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ