2012-11-11 11:28:06
Φωτογραφία για Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής βλάβη της υγιείας με τις νέες πιστωτικές κάρτες
Ο χρήστης που φέρει πάνω του αυτή την πιστωτική κάρτα μπορεί κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς να λαμβάνει γνώση, να εκπέμψει τις πληροφορίες που φέρει ή κάρτα του σε τρίτους που φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό αναγνώρισης RFID.

Να αναφέρουμε ότι η ευρεία χρήση τεχνολογιών RFID συναλλαγών στην καθημερινότητα μας (μαρκάρισμα προϊόντων-tags, διαβατήρια, πιστωτικές κάρτες, ταυτότητες ...... ) φυλακίζουν την πολύτιμη ελευθερία μας.

Να τονίσουμε ότι το πρόβλημα μας δεν εντοπίζεται τόσο στην διαδικασία που ακολουθείται κατά την διάρκεια των συναλλαγών και την πιθανή απώλεια κωδικών με σκοπό την ανεπιθύμητη χρέωση της κάρτας μας, αλλά στην ίδια την κάρτα και στηντεχνολογία που φέρει, η οποία στα πλαίσια των γνωστών και αγνώστων “απεριόριστων” τεχνολογικών δυνατοτήτων μπορεί να παρέχει ανά πάσα στιγμή με ασυρματικό τρόπο και εν αγνοία του χρήστη, προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα σε τρίτους (και όχι μόνο σε POS).


Εύχομαι να υπάρξουν επιπλέον αντιδράσεις προς κάθε Τράπεζα ή Κρατικό Φορέα που σκοπεύει να κάνει χρήση στο ευρύ κοινό τέτοιων “περίεργων” τεχνολογιών------------------------------------------------------

Σιγκαπούρη Η αμερικανική εταιρεία Μastercard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα με οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής, η οποία σε πρώτη φάση θα διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Αργότερα, όμως, η κάρτα θα μπορούσε να προβάλλει επιπλέον πληροφορίες όπως το πιστωτικό υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών.

Η νέα κάρτα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα και σε άλλες αγορές, ανακοίνωσε η Mastercard αυτή την εβδομάδα.

Σε πρώτη φάση, η κάρτα θα αντικαθιστά τις συσκευές που δίνουν κωδικούς μίας χρήσης για την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Οι συσκευές αυτές, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν μεν την ασφάλεια των συναλλαγών, ωστόσο πολλοί χρήστες το βρίσκουν κουραστικό να τις μεταφέρουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία.

«Αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε, αντί να στέλνουμε στους πελάτες μια επιπλέον ογκώδη συσκευή, να την αντικαταστήσουμε με κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους» σχολίασε εκπρόσωπος της τράπεζας Standard Chartered Bank, η οποία λανσάρει την κάρτα σε συνεργασία με τη Μastercard.

Όπως επισημαίνει πάντως το Ars Technica, παρόμοιες «διαδραστικές» κάρτες έχουν διατεθεί από τη Mastercard στην Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες αγορές, ενώ μια ανάλογη κάρτα παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Visa. Και αν η τεχνολογία πάρει θετικές κριτικές, οι κάρτες θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με νέες λειτουργίες όπως η προβολή πληροφοριών για τις συναλλαγές.

Οι νέες κάρτες, ωστόσο, θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC (Near Field Communications), οι οποίες πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου ασύρματα.---------------------------------------------------------

Μειονεκτήματα RFID

Η τεχνολογία RFID όπως και κάθε καινούργια τεχνολογία έχει ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα, τα περισσότερα όμως από αυτά είναι θεωρητικά εφικτό να αντιμετωπιστούν με την πάροδο του χρόνου και την ωρίμανση της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι τα εξής:

Υψηλό κόστος

Το σημαντικότερο μειονέκτημα της τεχνολογίας RFID είναι το ...διαβάστε περισσότερα εδώ
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ