2012-11-11 13:10:19
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο
Στην κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα καθώς όπως λέει «βρίσκεται σε οριακό σημείο», στέκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κύριος Βενιζέλος, οι Έλληνες έχουν υποστεί πολλές θυσίες προκειμένου να περάσουν τα μέτρα και να μπορέσουμε να πάρουμε τη δόση, ενώ όπως αναφέρει:

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον των άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά«.

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι η πρώτη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας και πάλι ακριβό τίμημα, διασφάλισε με την υπεύθυνη ψήφο του την ύπαρξη της κυβέρνησης και την ίδια την πορεία της χώρας

Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας, προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα.

Οι Έλληνες έχουν υποστεί πάρα πολλές θυσίες. Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ σκληρά και αναμφίβολα τα τελευταία.

Μηδενίσαμε το πρωτογενές έλλειμμα και φτάνουμε πλέον σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Η άμεση καταβολή των δόσεων του 2012, η πραγματική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, είναι μαζί με τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα για τα οποία έχουμε μιλήσει, το ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναγίνει μια αυτοδύναμη, κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να κλείσει οριστικά τη σελίδα της κρίσης και να λειτουργήσει ως ένα θετικό παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον των άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά.

Αυτές οι μέρες λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμες γιατί τώρα κορυφώνεται η πολιτική διαπραγμάτευση που εμείς θα θέλαμε να έχει προταχθεί για να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο αναφοράς, αλλά έστω και τώρα πρέπει να διεξαχθεί συγκροτημένα και να έχει επιτυχή έκβαση.

Σ’ αυτήν τη δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού.

Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας».
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ