2012-11-11 13:42:09
Φωτογραφία για Η Δικαιοσύνη «καλεί» 12 Γερμανούς πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens για τις μίζες
Με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η ελληνική δικαιοσύνη καλεί τις επόμενες ημέρες 12 πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρείας Siemens να δώσουν εξηγήσεις.

Πρόκειται για ανώτερα στελέχη του κλάδου τηλεπικοινωνίων που διετέλεσαν διευθυντές και οικονομικοί διευθυντές της Siemens, τα οποία κατηγορούνται ότι έδωσαν μίζες ύψους 68 εκατ. ευρώ την περίοδο 1997-2004 σε στελέχη του ΟΤΕ για την υλοποίηση της σύμβασης 8002 με την γερμανική εταιρεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, μεταξύ αυτών βρίσκονται γνωστά ονόματα όπως ο Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, Φρανς-Γιόζεφ Ρίχτερ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Ράινερ Πέτερ Νιντλ. Τις επόμενες εβδομάδες τα κατηγορητήρια θα είναι έτοιμα, και μετά μεταφραστούν για να αποσταλούν στους αποδέκτες τους στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, οι 12 Γερμανοί θα πρέπει είτε να έρθουν να απολογηθούν οι ίδιοι είτε να ζητήσουν προθεσμία. Ωστόσο, υπάρχει αμφιβολία για το τι θα πράξουν τελικά, καθώς δεν είναι Έλληνες πολίτες, και οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να επικαλεστούν πως έχουν ήδη κριθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη. Αν ωστόσο δεν προσέλθουν, η ελληνική Δικαιοσύνη θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψής τους, ώστε να μην μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, καθώς θα ήταν αδιανόητο να υπάρχει στην Ελλάδα δίωξη κατά των στελεχών του ΟΤΕ που πήραν τις μίζες και να μην διώκονται αυτοί που τις έδωσαν Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ