2012-11-11 19:00:11
Φωτογραφία για Ο Νίκος ετοιμάζει (ξαφνικά) βαλίτσες για το εξωτερικό!
Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη βίλα της Εκάλης, στην οποία διαμένει με ενοίκιο (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) ο ένας από τους δύο αδελφούς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, η οικογένεια του Νίκου Παπανδρέου εντός του προσεχούς μήνα και πολύ κοντά στα Χριστούγεννα (ίσως και νωρίτερα) ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το εξωτερικό. Προορισμός, κατά τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, θα είναι είτε η Μ. Βρετανία είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, «για να διδάξει ο Νίκος σε πανεπιστημιακή σχολή του εξωτερικού», όπως λέγεται. Παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να μάθουμε «τη σχολή του εξωτερικού», κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.

Στη βίλα του κ. Παπανδρέου στην Εκάλη οι διαβουλεύσεις με πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι, το οποίο δεν αναβάλλεται (όπως λένε όσοι γνωρίζουν), είναι συνεχείς και πολύωρες και κρατούν μέχρι τις νυχτερινές ώρες
. Πρέπει να επισημανθεί ότι μετά την εμπλοκή του ονοματεπώνυμου «Νίκος Παπανδρέου» στη φερόμενη «λίστα Λαγκάρντ», οι συζητήσεις με πρόσωπα εμπιστοσύνης του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού πύκνωσαν. Κάτι τέτοιο δεν έχει απαραίτητα σχέση με τη δημοσιοποίηση του ονοματεπώνυμου αυτού, αφού δεν προκύπτει άλλωστε ότι συνδέεται με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Επίσης, όπως είναι ήδη γνωστό, δημόσια ο κ. Παπανδρέου έδωσε μέσω συνεργάτη του μια απάντηση στη σχετική ψιθυρολογία. «Είναι προφανές ότι υπάρχει κι άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη... Βρείτε τον να χαρεί τη συνωνυμία!» δήλωσε ο ίδιος συνεργάτης περιπαικτικά στον Τύπο. Πάντως, για το ίδιο θέμα ο γόνος της ιστορικής οικογένειας φέρεται να συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο και στενό του φίλο Αγγελο Καραχάλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το «στενό περιβάλλον» του κ. Παπανδρέου αποτελούν:

- Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος έχει καταθέσει ως ύποπτος για το CD της «λίστας Λαγκάρντ» στην έρευνα του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

- Βαρύνουσα άποψη στον χειρισμό «ειδικών θεμάτων» εξακολουθεί να διατηρεί η πεθερά του Λίνα (Μαγδαληνή) Χρυσικοπούλου-Παπαμαντέλου, πρώην γραμματέας του προφυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου και νυν σύζυγος του γνωστού καθηγητή Δημήτρη Παπαμαντέλου, ο οποίος από το 2010 συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ και τη δεκαετία του 1980 (ως ένας από τους πιο στενούς φίλους του Ανδρέα Παπανδρέου) είχε θητεύσει πρόεδρος της ΔΕΗ. Η κ. Λίνα Παπαμαντέλου μέχρι το 2008-2009 εργαζόταν στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ εξακολουθεί να διατηρεί άκρες με το παλιό «βαθύ» ΠΑΣΟΚ.

- Η σύζυγος του Νίκου Παπανδρέου, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Αλεξία Κληρονόμου (θυγατέρα της κ. Χρυσικοπούλου-Παπαμαντέλου). Η κ. Κληρονόμου-Παπανδρέου φαίνεται να έχει «άποψη» επί των επιχειρηματικών προσπαθειών του συζύγου της αφού στο παρελθόν (σύμφωνα με τα ΦΕΚ 3330/14-5-2010 και 7755/14-7-2010), η κ. Αλεξία Κληρονόμου του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, τραπεζική υπάλληλος, συμμετείχε στην επενδυτική και χρηματοοικονομική εταιρία Best Financial Consulting Firm Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Οικονομικών Υπηρεσιών, με διακριτικό τίτλο Best Financial Consulting Firm S.A.

Μάλιστα στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος της Α.Ε ήταν ο Νίκος Παπανδρέου. Η σύζυγός του ήταν αντιπρόεδρος, ενώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο δικηγόρος Αγγελος Καραχάλιος, έτερος στενός συνεργάτης και φίλος του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού (με τον οποίο φέρεται να πήγαν στο ΣΔΟΕ για να μάθουν για τη σύμπτωση του ονοματεπώνυμου στη «λίστα Λαγκάρντ»).

Τον κ. Καραχάλιο τον συναντάμε στο πρόσφατο παρελθόν σε δύο ακόμα δραστηριότητές του. Η μία είναι επαγγελματική. Ηταν ο νομικός που είχε καταθέσει την αγωγή του τότε υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τους ισχυρισμούς του σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50.000.000 δραχμών (ή 146.000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου. Η δεύτερη ενασχόλησή του ήταν κομματική. Αποτελούσε τον νομικό παραστάτη της Επιτροπής Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης και οι «σκανδαλοκυνηγοί» του κόμματος.

Στέφανος Χίος
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ