2012-11-11 21:58:36
Φωτογραφία για ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΛΑΜΑ... ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4! *ΒΙΝΤΕΟ*
Με μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-0) επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε απλά την κυριαρχία του και "βούλωσε" πολλά στόματα που δεν ήξεραν τι έλεγαν, ξεχνόντας και τη βαθμολογική θέση της Ένωσης, που μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας, εμπειρίας και θέσης, που ούτε αυτή είναι τυχαία.

Δυο γκολ του Μήτρογλου (57’, 88’) και άλλο ένα από τους Αμπντούν (23’, πεν.) και Φουστέρ (85’) "τελείωσαν" την ΑΕΚ, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 23' και νόμιζε ότι θα την... αναστήσει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Εκπλήξεις στις βασικές 11άδες υπήρξαν μονάχα από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις). Ο Πορτογάλος από την άλλη άφησε εκτός 11άδας τόσο τον Μανιάτη, όσο και τους Ιμπαγάσα και Μοντέστο (που έμοιαζε πολύ πιθανό να ξεκινήσουν).

Το 4-5-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Βλάχος. Στα χαφ ήταν οι Φέτσης-Κορδέρο, από τα πλάγια τους πλαισίωναν οι Κατίδης (αριστερά) και Κοντοές (δεξιά), ενώ ο Γκερέιρο κινούνταν ως επιτελικός πίσω από τον Κατσικοκέρη.


Όσο για το 4-3-3 του Ολυμπιακού παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κάρολ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Σιόβας, Παπάζογλου και Τοροσίδης. Σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ ήταν ο Φέισα, μπροστά τους ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Γκρέκο (αριστερά), Μασάντο (δεξιά), ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Αμπντούν (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Για περισσότερα από 20 λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε να σταθεί στο γήπεδο, με σωστό πρεσάρισμα και αξιοπρεπή κυκλοφορία της μπάλας. Όταν όμως ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε όπως ξέρει και μπορεί, η ΑΕΚ δεν ήξερε να αντιδράσει και ένα τράβηγμα του Γιάγκο στον Μήτρογλου την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να τελειώσει το όμορφο γύρισμα του Τοροσίδη, έδωσε την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να προηγηθούν, αφού ο Αμπντούν εξαργύρωσε το πέναλτι και ο Γιάγκο πήρε το δρόμο για τ’ αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ, πάντως, προσπάθησε να μείνει ψύχραιμη και παρόλο που ο Ολυμπιακός απείλησε δυο φορές με σουτ των Μήτρογλου και Φουστέρ που έβγαλαν «στο τσακ» Κωνσταντόπουλος και Φέτσης, να τελειώσει το ματς, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 0-1 και να ελπίζει ακόμα Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να διαχειρίζεται το ίδιο άνετα το ματς, προστατεύοντας το σκορ και περιμένοντας τη στιγμή που η ποιοτική του ανωτερότητα θα του επέτρεπε να κλειδώσει το ματς. Και τα κατάφερε με τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν άργησε καθόλου να του τη δώσει. Με ένα απίστευτο σουτ έκανε το 0-2, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αραμπατζή.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε και δεν "έκοψε" ταχύτητα! Ότι δεν κατάφερε ο Αμπντούν σε δυο τετ-α-τετ, το κατάφεραν οι Φουστέρ και Μήτρογλου, προσθέτοντας δυο ακόμα γκολ (85’, 89’) και μια ακόμα ιστορική νίκη στον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (λ.τ. Αραμπατζής), Λαγός, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Κατίδης, Κοντοές, Γκερέιρο (30’ Γκερέιρο), Κατσικοκέρης (66’ Φούντας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παυλής, Ρίκκα, Φουρτάδο, Αρκούδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέβας (86’ Μοντέστο), Σιόβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Φέισα, Γκρέκο (78’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Μέγιερι, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Βλαχοδήμος

Δείτα τα γκολ της αναμέτρησης κάνιντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ